Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Fulham - Manchester United 1-2
Garnacho tog över showen igen

Säsongens sista match innan VM-uppehållet är avklarad och United lämnar London med tre sköna poäng efter att en viss 18-åring tagit över showen ännu en gång.

Det satt långt inne men inte behöver man väl vara orolig när Alejandro Garnacho finns att slänga in när matchen står och väger.

18-åringen såg återigen till att komma in och vara tungan på vågen, den här gången med ett avgörande mål. Kanske borde Garnacho ha startat matchen framom till exempel Anthony Elanga, men samtidigt har vi nu sett två matcher i rad att Erik ten Hag verkar ha ganska bra kännedom om hur han ska använda sina spelare.

Vi såg även att Tyrell Malacia vikarierade på högerbacken i Diogo Dalots frånvaro, och nederländaren skötte det ju också tämligen bra.

Tre poäng på Craven Cottage kan tyckas vara en självklarhet, i alla fall om vi ser till hur Fulham har sett ut historiskt sett när de varit uppe i Premier League. Den här säsongen är det emellertid annorlunda, då man fått ordning på grejerna och framför allt blivit lite mindre naiva. Tidigare säsonger var känslan att man till varje pris skulle spela samma spel som i The Championship, men det funkade bevisligen inte i högstaligan.

Idag saknade man dessutom sin skyttekung i Aleksandar Mitrovic, vilket United bör vara tacksamma över. För trots att Victor Lindelöf och Lisandro Martinez skötte sig helt okej, så vågar jag nog säga att en serbisk tank däruppe hade ställt till en del oreda.

Nåväl, nu blev det inte så och United tar med sig tre poäng från huvudstaden. Mycket viktiga sådana nu när VM-uppehållet tar vid.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Står för ett gäng viktiga räddningar. En del avslut går visserligen ganska rakt på, men likväl är han där. Kunde gjort sig större på kvitteringsmålet?

Tyrell Malacia: 6

En aning otacksam uppgift att gå ut till höger, men gör det ändå okej matchen igenom.

Victor Lindelöf: 6

Osar väl inte säkerhet runt svensken men tycker ändå att han sköter sig överlag. Samarbetet med Martinez ser mer bra än dåligt ut.

Lisandro Martinez: 6

Vissa problem idag och då var det framför allt när hans snabbhet behövde sättas på prov. Som vanligt väldig bra med bollen, förutom en farlig passning i slutet som höll på att ställa till det.

Luke Shaw: 6

Tappar sin gubbe på målet, vilket fortfarande är ett mindre bra karaktärsdrag hos Shaw. Fyller annars på bra offensivt och slår fina inlägg, som dessvärre ingen i boxen kan ta till vara på.

Christian Eriksen: 7

1 mål. 1 assist. Gör en mycket fin första halvlek, där han borde ha blivit tvåmålsskytt. Tappar en aning i andra men noteras man för både mål och en avgörande framspelning åker betyget upp.

Eriksen noterades för både mål och assist under kvällen. En av Uniteds viktigaste spelare när vi summerar hösten. 

Casemiro: 6

Viktig bollvinst som föranleder Uniteds ledningsmål. Stångades annars ganska bra med Fulhams Palhinha på mitten och var kanske inte så där dominant som vi vet att han kan vara. Svårt att hitta några större klagomål på brassens insats.

Bruno Fernandes: 6

1 assist. Fin framspelning till Eriksen och som vanligt tämligen delaktig i spelet. Saknades dock lite skärpa överlag idag.

Anthony Elanga: 5

Utbytt 55′. Springer en hel del, men bidrar inte med så mycket annat. Ska givetvis inte starta för United.

Marcus Rashford: 5,5

Utgick från vänster och hittar emellanåt lite fina kombinationer med medspelarna, men på det stora hela ingen överväldigande insats. Finns en annan vänsterspringare som för tillfället gör det Rashford inte lyckas med.

Anthony Martial: 6

Utbytt 72′. Uniteds anfallsspel blir så mycket mer dynamiskt med Martial längst fram. Kan hålla emot, vända upp, länka, och så vidare. Synd att ett långt uppehåll kommer nu. Han hade nog kunnat varva upp nu.

Scott McTominay: 5,5

Inbytt 55′. Kom in som någon form av central forward (eller släpande?). Gjorde det okej sett till att det inte är någon van position. Minus för nickläget han bränner.

Alejandro Garnacho: 7

Varnad. Inbytt 72′. 1 mål. Visade mot Villa att han skulle ha startat idag. Lätt att säga i efterhand, men det borde han så klart ha gjort. Visar ju dock återigen att han är en sjujäkla inhoppare, som kan göra det lilla extra på egen hand, så även idag.

Erik ten Hag: 7

Ställer ut en väntad elva, som ändå gör en godkänd insats. Fulham har varit bra den här säsongen och bortaplan är alltid lurigt. ”Experimentet” med Malacia till höger föll väl ut och den där Garnacho vet Ten Hag bevisligen när han ska slänga in i matcherna.