Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Fulham - Manchester United 1-2
Skön känsla in i upphållet – mycket tack vare en tonåring

Ten Hag betonade många gånger innan matchen mot Fulham att säsongens första del skulle utvärderas först efter den. Det blev bästa tänkbara ingång i uppehållet även om det satt hårt inne. Manchester United är med däruppe och med alla spelare friska måste vi våga hoppas på att utvecklingen fortsätter åt rätt håll. 

Det blev som förväntat en tuff match mot Fulham. Efter en böljande, intensiv och öppen första halvlek tog Fulham över. Det kändes skakigt och även om Fernandes misslyckade ”rädda-bollen-innan-linjen-beslut” gav Fulham målchansen till 1-1, så hängde en kvittering i luften redan innan dess.

I ärlighetens namn ska vi väl säga att offensiven åter igen hade svårt att skapa de där riktigt bra chanserna och när de väl kom så var avsluten inte de bästa. Det dröjde istället till Garnacho åter igen fick chansen och den speed och kontroll han visar upp är verkligen spännande. Sedan är förstås Eriksens framspelning magnifik. Det ser så enkelt, tryggt och kontrollerat ut när dansken har bollen.

När den offensiva linjen får tillbaka en Sancho i form, en Antony och förhoppningsvis någon mer målskytt in kan det här bli riktigt kul. Vi tar förstås med oss att Martial verkar vara på väg tillbaka och ser ut som en helt annan spelare i år. Och sedan har vi Rashford som blixtrar till ibland, och så Garnacho då…

 

Höjdpunkter

Höjdpunkterna från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Ten Hags presskonferens

En sammanfattning av vad Erik Ten Hag sa på presskonferensen efter match:

  • Det var en viktig vinst, Alejandro spelade en central roll och det var ett mycket fint avslut. Vi är mycket nöjda med hans utveckling och det akademin gör. Hela vägen till vinstmålet var också väldigt fint, en oerhört fin assist av Christian Eriksen.
  • Jag har sett Garnachos utveckling och potential, därför kom han också in idag. Att det ska bli såhär bra kunde ingen veta på förhand, men det gäller också att hålla fötterna på jorden.
  • Garnacho har hög potential och är i mycket bra slag nu. Det gäller också att han forsätter att investera och tänker rätt nu när alla kommer att känna till honom. Det finns också en fara i ett uppehåll naturligtvis. Det gäller att hålla attityden uppe som han visat nu det sista.
  • Vi har mycket att utveckla fortfarande om vi ska bli framgångsrika och vinna titlar (jag kan nämna tio saker). Det är vår ambition.
  • Vi startade Elanga för att vi ville ha speed då vi visste att Fulham kunde såras på det sättet. Han gjorde det bra, även i defensiva jobbet mot deras ytterback, men vi behöver jobba med vissa delar av hans spel, bland annat hans pro-aktiva spel.
  • Jag ville ha mer styrka på mittfältet när matchen förändrades, därför kom McTominay in. Han är en bollvinnare som också skapade en del chanser framåt.
  • Vi är nöjda med lagets attityd och lagets utveckling, sammanhållningen med fansen. Det ger oss motivation och tro.
  • Ska vi slåss om titlar måste vi slipa bort misstagen och avgöra matcher tidigare.
  • Cristiano Ronaldo saknades på grund av sjukdom.

Hela presskonferensen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

 

Reaktioner

Mer om matchen

Garnacho tog över showen igen