Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ronaldo-dramat fortsätter / Intervju med Bancroft / Stormatcher i januari

Dagens nyhetssvep innehåller fler nyheter angående det pågående Ronaldo-dramat. I övrigt så rapporterar vi om intervjun med Uniteds nya chef för damfotboll, Polly Bancroft. Vi rapporterar även om att två stormatcher nu är spikade för januari.

Glazer får bestämma

Det blir Joel Glazer som kommer att bestämma vad att göra med Cristiano Ronaldo efter portugisens kontroversiella TV intervju där han kritiserade ägarskapet, klubbens utveckling och uttalade sin brist på respekt för huvudtränare Erik ten Hag. Ronaldos position i klubben ses nu som minst sagt ohållbar och det blir nu Joel Glazer som kommer att besluta över en möjlig övergång eller avskedning, detta rapporterar The Guardian.

Det rapporteras även att klubbens hierarki har fullt förtroende för Erik ten Hags behandling av Ronaldo efter att anfallsstjärnan vägrat ett inhopp mot Tottenham förra månaden. Läs mer på theguardian.com

 

Lagkamraterna tror ej på comeback

Det finns en tydlig tro i Uniteds omklädningsrum att Cristiano Ronaldo inte kommer att vara en del av truppen efter VM-uppehållet. Detta då Erik ten Hag har varit mycket strikt på just spelar-disciplin under sin tid som huvudtränare i klubben, det rapporterar ESPN.

Erik ten Hag har även utryckt en misstro till att jobba med Ronaldo igen efter att portugisen sade att han inte respekterar tränaren under hans intervju med Piers Morgan. Detta är en misstro som också diskuterats med klubbens hierarki.

Cristiano Ronaldos kontrakt med klubben utgår nästa sommar, med en option på ett ytterligare år.

Intervju med Bancroft

Igår så släpptes en intervju med Polly Bancroft, klubbens nya chef för damfotbollen. Läs nedan vad som sades i intervjun.

Om första veckorna i klubben

”Jag har fått ett mycket varmt välkomnande, ett nordligt varmt välkomnande. Det har varit riktigt bra, alla har varit stöttande, verkligen hjälpsamma. Det är fantastiskt att vara här.”

Om hennes roll i klubben

”Rollen växlar mellan fotboll och affärssidan också, så det är ett ganska brett uppdrag. Det är klart att prioriteringarna är att stötta Marc Skinner och spelarna och att vi gör det så bra vi kan i Women’s Super League. Utanför a-laget ¨så gåller det att stötta de andra sju damlagen inom klubben.

Om varför hon kom till klubben

”Varumärkets kraft och möjligheten att göra nytta med kraften i det varumärket, även regionalt, nationellt och internationellt. Så jag vill ta den chansen att göra gott. Jag tror att det är en fantastisk möjlighet att använda Manchester Uniteds röst och sätta den längst fram på bordet i samtalen kring riktningen för damspelet.”

Om Marc Skinner

”Marc har precis vunnit Månadens Manager, så jag är verkligen glad att han har fått det erkännandet. Han kommer att vara den första att säga att det är en laginsats, både när det gäller spelarna och personalen, men jag är verkligen glad för hans skull eftersom det har varit en exceptionell start på säsongen.”

Om Champions League spel i framtiden

”Jag tror att det är ännu viktigare att vi vill vinna varje match och att vi vill tävla i varje tävling som vi är med i. Men låt oss fokusera match till match och att alla är bakom den långsiktiga strategin, som verkligen är att vara med i dessa tävlingar och förhoppningsvis de senare stadierna av dem också.”

Om Ella Toones nya kontrakt

”Det är verkligen viktigt, det är en del av klubbens identitet. Ella är en fantastisk ambassadör för damfotbollen på internationell skala men också lokalt här, så att andra tjejer inom den lokala regionen kan se på Ella och sträva efter att vara som henne också.”

Om Maya Le Tissier

”Det kunde inte ha gått bättre för henne, tror jag inte. Så jag är glad för hennes skull. Integrationen här har varit sömlös. Jag är bara väldigt glad för Mayas skull. Som du säger, jag känner till henne från min tid i Brighton och hon har en ljus framtid framför sig.”

Om Villa-matchen

”Det är en fantastisk möjlighet. Vi arbetar vädligt strategiskt för att se till att det inte är ett missat tillfälle. Vi förväntar oss en stor publik där, så vi vill verkligen se till att fansen är glada med sin upplevelse och att de stannar kvar i damspelet.”

Om tyngden av att unga spelare tar steget till a-laget

”Det är en stor del av den här klubben, eller hur? Det är en del av identiteten och DNA:t, och vi har verkligen turen att många av personalen och utövarna inom klubben är bäst i klassen inom det. Det läggs ett fruktansvärt stort förtroende till personalen för att utveckla spelarna och att fortsätta utveckla spelarna”

Om supportrarna

”Jag har redan träffat supporterklubben. Vi är i regelbunden dialog, vilket är jättebra. Så glad att få stödja dem i möjligheter att engagera fansen, de är passionerade, de är högljudda, de kan damfotbollen ut och in och de är ett fantastiskt stöd för Marc och spelarna hemma och borta, och det är verkligen något jag tycker är ganska unikt med vårt lag: att vi har en enorm närvaro på våra matcher. Jag vet att spelarna verkligen uppskattar dem och vi hoppas bara att de växer i antal också.”

Stormatcher i januari

Matchdatumen för Premier League matcherna mot Manchester city och Arsenal är nu spikade. Stadsrivalerna kommer till Old Trafford den 14:e januari i vad som blir en riktig revansh-match efter 6-3 förnedringen på Etihad i höstas.

Matchen mot Arsenal kommer att spelas den 22:a januari på Emirates Stadium. Det blev vinst när lagen möttes på Old Trafford för några månader sedan och vi hoppas att vi får se en liknande match mot ligaledarna den januari-söndagen.

Lästips

Sommarens största nyförvärv Antony öppnade upp om sin hårda uppväxt i Brasilien och sin väg till toppfotbollen i  ”The Boy From Hell” publicerad på The Player’s Tribune. En rekommenderad läsning för de som är intresserade av hur en av Uniteds största värvningar någonsin tog sig från fattigdomen i Sao Paulo till Premier League.

Landskamper

Några Unitedspelare var involverade i gårdagens landskamper på damsidan.

Leon med när Kanada föll sent.

Adriana Leon fanns med från start då Kanada förlorade mot Brasilien efter att sydamerikanerna satt avgörandet på stopptid.

Le Tissier gjorde landslagsdebut

Stort ögonblick igår kväll då 20-årige Maya Le Tissier fick göra landslagsdebut då hennes England mötte Norge i en vänskapsmatch. Le Tissier fick starta och matchen slutade 1-1 efter att Norge kvitterat sent.

I startelvan för England så fanns även Nikita Parris och Ella Toone.

EM på Old Trafford

Old Trafford är en av arenorna som finns med i Storbritannien och Irlands bud att stå som värdnationer för EM 2028. Vi kan ju hoppas att arenan fått sig en välbehövlig renovering tills dess.