Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Fokus på EFL Trophy efter avancemanget i FA Youth Cup

I denna upplaga av ungdomskollen tar vi upp U18-lagets avancemang i FA Youth Cup. Utöver det så blickar vi också framåt till morgondagens EFL Trophy-match mot Bolton. Slutligen så tar vi en titt på Manni Norkett, som är denna upplagas spelare i fokus.

Matcher sedan senast

Inför Bolton

Imorgon tisdag så spelar Manchester Uniteds U21 kvartsfinal i EFL Trophy. Motståndet står Bolton Wanderers för, och United kommer att behöva spela på topp för att ta sig vidare till nästa omgång.

Vi kommer med stor sannolikhet att få se ett flertal av de spelare som var med A-laget i Spanien i startelvan imorgon, och bland dessa hittar vi till exempel Kobbie Mainoo, Zidane Iqbal, Marc Jurado, Shola Shoretire, Rhys Bennett, Isak Hansen, Alejandro Garnacho, Joe Hugill och Charlie McNeill som alla borde ha en hyfsad chans att få spela från start.

När man har alla spelare tillgängliga så har United ett väldigt starkt lag, och därmed så tror jag att man har en chans imorgon. Tyvärr så kommer man att få klara sig utan Teden Mengi som fick bäras ut på bår i matchen mot Real Betis, vilket är ett stort avbräck då Mengi är den klart bästa försvararen i laget.

Om jag ska försöka mig på en startelva så tror jag att den skulle kunna se ut på följande vis:

Bishop; Jurado, Bennett, Hardley, Murray; Iqbal, Savage; Garnacho, Mainoo, Shoretire; McNeill.

Avancemang i FA Youth Cup

Manchester Uniteds U18 inledde sitt titelförsvar i FA Youth Cup på bästa möjliga sätt. Igår tog man nämligen en komfortabel 3-1 seger över Crystal Palace.

Målen gjordes utav Maxi Oyedele, Manni Norkett och Sam Mather, som förövrigt har varit inblandad i sex mål på hans sju senaste FA Youth Cup-matcher. I nästa omgång väntar antingen Stoke eller Blackpool. 

En mer detaljerad matchrapport finns att läsa här.

Spelare i fokus

Denna upplagas Spelare i fokus är en av målskyttarna mot Palace, nämligen Manni Norkett. Norkett gjorde sin första ”fulla” säsong förra året. Där blev det 9 mål på 27 matcher, men denna säsongen är han redan uppe på imponerande sex gjorda mål på nio spelade matcher och fler mål kan vi vänta oss då han är en fantastisk avslutare.

Vidare till vilken spelartyp Norkett är så är han mer av en traditionell straffområdesspelare än till exempel Joe Hugill och Charlie McNeill, men med det sagt så kan han även bidra på andra sätt, något han visade i helgen. Bland annat så var hans förarbete till Uniteds 1-0 mål imponerande där han på vänsterkanten drog förbi sin försvarare och hittade in med bollen i mitten, som tillslut nådde målskytten Maxi Oyedele. 

Några korta

  • U18 slog Altrincham med 4-1 i en träningsmatch förra veckan. Princewill Ehibhatiomhan som är på provspel stock för ett hattrick, och Shea Lacey gjorde det andra målet.
  • Amir Ibragimov stod för tre mål och en assist i en träningsmatch förra veckan som slutade 5-1 till Uniteds U16.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 26 december.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik