Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Nottingham Forest 3-0
Vissa imponerar i omstarten

Premier League är tillbaka! Manchester United är tillbaka! Vi startar om säsongen med en skön vinst under strålkastarna på Old Trafford. En stabil 3-0 som kändes given innan matchstart men som man fortfarande inte riktigt vågade tro på. Storstjärnorna är tillbaka efter ett VM där många visade upp sig rejält och självförtroendet är högt på många, något som märktes igår.

Nottingham Forest är ett lag som vi ska slå med 3-0 sju dagar i veckan, särskilt på Old Trafford. Man blev ju faktiskt lite nervös när man såg nykomlingarnas horribla bortastatistik och tänkte att detta skulle såklart bli matchen där allting släppte för Steve Coopers lag. Turligt nog så slapp vi oroa oss speciellt länge då en vackert utförd hörn-variant slogs in av Marcus Rashford i den 19:e matchminuten. En hörna direkt från träningsplanen som fungerade med bravur och det var minsann rätt spelare som fick läge att avsluta. Marcus Rashford är tillbaka från ett VM där han imponerade stort på den begränsade speltiden som han fick. En Marcus Rashford med brinnande självförtroende är en läskig spelare att möta för varje försvarare i Premier League. Han glider på moln just nu och vi får bara hoppas att den formen håller i sig ett bra tag.

Ett mål blev snabbt två i den 23:e minuten när Rashford spelade fram till Anthony Martial som satte bollen i nät, mycket tack vare en obegriplig målvaktsinsats från Wayne Hennessey. En annan som låg bakom matchens andra mål var Casemiro, som vann bollen djupt på egen planhalva med en fin glidtackling. Brassen från Real Madrid var ännu en gång superb, och vi Unitedfans som inte följer Los Blancos börjar förstå varför denne man är en femfaldig Champions League vinnare. Han skulle få skina en gång till i matchen men det var inte före Forest nästan fördubblade deras bortamålsstatistik för säsongen genom en nick från Ryan Yates. Lyckligtvis så har vi VAR som användes korrekt för att ta bort målet för en offside.

Andra halvleken bjöd inte på lika mycket underhållning som den första då United fortsatte med en dominant display men hade det lite svårt med att sätta 3-0 bollen. Bland annat så fick Antony en superchans i den 56:e minuten men sommarens största nyförvärv lyckades tyvärr inte skriva sitt namn i målprotokollet. Det var som sagt en annan brasse som hade show på Old Trafford och i matchens slutfas så skäl Casemiro bollen på offensiv planhalva och spelar vackert fram till Fred som sätter punkt för en väldigt stabil 3-0 seger. Den hållna nollan väger tungt då det var en experimental backlinje som Erik ten Hag fick ställa upp med. Försvaret såg ändå bra ut mycket var tack vare en väldigt fin insats från Raphael Varane, som verkar lämnat VM-finalen bakom sig och spelar med klass.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen kan ses på manutd.com

Ten Hags presskonferens

Man ifrågasätter alltid sig själv lite extra efter en paus i matchandet men Erik ten Hag var väldigt nöjd med den hållna nollan och resultatet med tanke på att backlinjen aldrig spelat med varandra tidigare.

Andra punkter ifrån Ten Hags presskonferens:

  • Raphael Varane visar igen sin positiva inställning och personalitet, kommer snabbt tillbaka från VM när det fanns problem i backlinjen och visar stort ansvar. Han presterade bra och var väldigt viktig för laget.
  • Ten Hag tvivlar inte på att Rashford och Martial kan lösa anfallsproblemen. Anfallskvartetten (Rashford, Martial, Bruno och Antony) har inte spelat mycket tillsammans och när de fyra får spela mer så skapas en större rutin och mer målgörande. Ten Hag är glad med de tre målen men säger också att spelarna måste vara mer kliniska. Ten Hag var också nöjd med chansskapandet.
  • Om Gakpo till Lpool: Ten Hag tittar inte på andra lag utan fokuserar på sitt eget. Ten Hag är övertygad om att hans trupp har kvaliten för att uppmana alla lag i ligan.
  • Om det lyckade försvarsspelet under säsongen: Ten Hag jobbar mycket med regler och är strikt med det. Om alla spelar gör sitt jobb så släpper man in färre mål. Organisationen är viktig och grunden för att vinna matcher.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Casemiro dominerar i bekväm seger