Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Äntligen kan det bli en spännande vår igen

Manchester Uniteds avslutning på året inger fortsatt hopp om att våren 2023 kan bli en vår att äntligen se fram emot. 

1-0 mot Wolves var inte kassaskåpssäkert, men likväl en tung trepoängare. 

Över förväntan:

 • Hur ten Hag fått fart på maskineriet. Efter katastrofstarten är det väl i princip bara slakten på Etihad som stoppat United från att utvecklas enbart framåt under hösten. Vi går in i 2023 som ett av ligans formstarkaste lag och dessutom med en elva som man börjar tycka om mer och mer. Det känns som bara i går som man såg ett lag som inte brydde sig vad som hände på planen – i dag känns det tvärtom. 

Utmärkt:

 • Marcus Rashford ska alltså ha försovit sig och följden blev att han bänkades från start. Hans reaktion på detta var ett skolboksexempel: In direkt efter paus och visa hur mycket han betyder för detta United i nuläget. Målet var också typiskt en Rashford i form där han har sånt självförtroende med sista touchen innan skottet.
 • Luke Shaw har spelat mittback i två matcher – och United har hållit nollan två gånger. Nu har han ju inte en League Two-kollega bredvid sig, men ändå. Shaws vikariat som central försvarare ska inte underskattas. 
 • De Geas reflexräddning på stopptid när Wolves skapade i princip sin enda glödheta chans i matchen tackar vi för. 
 • Tredje raka nollan efter VM-uppehållet. Försvar är bästa anfall. Och detta med endast en spelare i backlinjen som är förstaval på sin plats. 
 • Apropå backlinjen så har Varane varit en fröjd att se de senaste matcherna. VM-framgångarna – och det faktum att han kunde ta sig tillbaka från skadan – verkar ha höjt honom ytterligare en nivå i Unitedtröjan.

Room for improvement:

 • Antony ser fortsatt lite VM-bakfull ut. Här finns det sparkapital och vi såg ju vad han kan leverera i framspelningsväg med sin utsida till Bruno i matchens kanske bästa Unitedanfall i första halvlek. 
 • Nu är det kanske inte så konstigt att Garnachos kurva går spikrakt uppåt och jag vill inte kritisera honom för hårt. Men det är ingen social verksamhet att spela i United. Man måste leverera. Det där avslutet på gratischansen var för dåligt. 
 • När inte Martial är on it, som mot Wolves, är United ett svagare lag i offensiven. En striker behövs verkligen. Martial är en märklig figur på så sätt att han skulle – på papperet – passa bättre som backup, men han är verkligen inte bra som backup och samtidigt inte bra nog att vara förstaval. 
 • Tyrell Malacia har vägt lite lätt på slutet. I början av säsongen såg han mer samlad ut, medan han nu är lite väl yvig och fel i positionerna.

and finally:

 • Bournemouth hemma på tisdag bör vara tre givna poäng. United har inte släppt in ett mål hemma på OT i fyra senaste ligamatcherna och Bournemouth har släppt in 26 på bortaplan. 
 • När får vi se Lisandro på planen igen? Redan då? Eller först i cupen på fredag? Med tanke på hur det sett ut senaste veckorna är vi inte i något akut behov av honom, men kvaliteten på motståndet kommer att öka den närmaste tiden.