Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Målkalas för damerna / Rashford prisas dubbelt / Känslosam Antony tackar gud

Lördagens nyhetssvep samlar upp de senaste nyheterna om Manchester United. Vi rapporterar bland annat om stort målkalas för damerna under träningslägret på Malta, om att Rashford prisas dubbelt och om Antony som uppenbarligen upplevt ett svårt personligt trauma under dagarna innan gårdagens match. 

Målkalas för damerna

Det blev ett riktigt målkalas för damerna under deras träningsläger på Malta mot Birkikara. Slutsiffrorna skrevs till hela 10-0 och vi fick se sju målskyttar totalt. Manchester United ställde upp med ett starkt lag men använde också ett stort antal avbytare. Alessia Russo, Vilde Boe Risa och Jade Moore fick göra två mål var.

Grace Clinton deltog också i målprotokollet. Den unga mittfältaren fick spela från start och är ett stort löfte inför framtiden.

Marc Skinner säger i en intervju att laget verkligen har utvecklats under säsongen och uttryckte stor glädje över supportrarna på Malta som uppenbarligen utgör en anrik supporterskara. Han framhävde inte bara målskyttarna utan främst på sätten målen blev till. Lucía Garcia var en av dem som hyllades av Skinner, som säger att han hoppas få se mycket mer av henne under 2023.

Skinner sammanfattade lägret som mycket lyckat och att gruppen fått många erfarenheter och svetsat sig samman ytterligare. Laget står starkt inför kommande matcher. Närmast väntar Liverpool.

Rashford prisas dubbelt

Marcus Rashford är som vi alla vet i högform. Han får också välförtjänt priser för månadens spelare och månadens mål i Manchester United under december. Solomålet mot Burnley har hyllats av de flesta och går att se om och om igen.

Känslosam Antony tackar gud

I en intervju med Antony framgår att han upplevt en svår period under dagarna före gårdagens match. Han säger själv att han upplevt ”en chock” och hänvisar till ett personligt trauma men vill inte säga mer vad det handlar om. Han ser uppenbart känslosam ut men betonar att han med hjälp av gud, familjen och spelare i laget nu lagt allt bakom sig. Han framhäver att Uniteds vinst i FA-cupen var väldigt viktig då laget vill vinna titlar och komma tillbaka till sin storhetstid.

Det personliga traumat var uppenbart svårt för Antony och han menar själv att gårdagens vinst och målet i matchen var viktigt för honom.

Antony berättar vidare i intervjun  att han har höga krav på sig själv och inte lyssnar så mycket på kritik. Han vet att det gäller att vara hundraprocentig på och utanför planen och säger att inte ens Jesus Kristus kunde göra alla nöjda.

Han pratar också om kraven i Premier Leauge med intensitet och ett tufft spelschema som mycket utmanade, något som kräver fullt fokus fysiskt och mentalt. Vidare hyllar han Erik Ten Hag och betonar vikten av att Ten Hag vet var han kommer ifrån och vad han gått igenom i uppväxten hemma i Brasilien. Det är viktigt med någon som tror på en både i framgång och motgång, säger han. Antony uttrycker också glädje för det stöd han får från fans och medspelare.

Förlusten i VM omnämner han som jobbig men också lärorik. Det gäller att hantera även förluster. Vi hoppas att Antony kan visa sin klass mer framöver.

FA fördömer homofobisk ramsa

Under matchen mot Everton råkade Frank Lampard ut för påhopp genom en homofobisk ramsa som skanderades från vissa Unitedfans. Det handlade om Lampard och länken med tidigare klubben Chelsea. Enligt uppgifter kommer FA att tala med United om händelsen.

Sedan tidigare har Erik Ten Hag tagit kraftigt motstånd mot liknande ramsor. Händelsen fördöms även av Rainbow Devils, Uniteds LGBTQ+ Supporters Club.

U21 vann över Fulham

Reservlaget lyckades igår bortasegra Fulham med 2-1 efter mål av Shola Shoretire och Joe Hugill. Shoretire hyllas i matchen för sin förmåga att bygga upp anfall och för att skapa många chanser åt bland annat Joe Hugill och Daniel Gore. Det var en viktig vinst för laget som endast tagit 10 poäng på 12 matcher innan gårdagens seger.

Smolket i bägaren blev Kobbie Mainoo som linkade ut skadad i första halvlek. United ligger nu på 10 plats i tabellen på 13 poäng, 11 efter ledande Manchester City.