Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Crystal Palace 2-1
Att stå upp för varandra

Manchester United kunde till slut kriga sig till en trepoängare mot Crystal Palace igår efter att matchen minst sagt spårat ur i mitten av andra halvlek.

Givetvis blir matchens snackis Casemiros röda kort. Det kan emellertid tyckas förstorat att bara fokusera på 30-åringens aktion. Klart är att det såg ut som ett strupgrepp och då finns ofta inget annat alternativ än röd färg från domarens kortlek.

Erik ten Hag underströk både domarnas ojämna nivå och att spelare måste få stå upp för varandra. Undertecknad håller med i bägge resonemangen.

Domarnnivån kan vi dock hålla oss undan den här gången. United vann och det är vad som räknas. Man gjorde det med spelare som står upp för varandra. Hade spelarna gjort det på samma sätt för ett eller två år sedan? Förmodligen inte.

Till väldigt stor del är det Ten Hags förtjänst. Som supporter till laget vi följer varje vecka får vi nu se spelare som bryr sig på riktigt, och det är oerhört glädjande, med tanke på hur bottenlöst uselt precis allt var för ett år sedan.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Det här [United] är ett bra lag, som håller ihop och spelar för varandra. Utfallet vittnar om det.
  • Casemiro passerade gränsen, det såg man. Hursomhelst är jag missnöjd med domarinsatserna överlag på sistone. Nivån är inte tillräckligt jämn. Martinez blev armbågad senast mot Palace och så hade vi situationen med Eriksen i FA-cupen.
  • Gällande händelsen som fick Casemiro utvisad säger Ten Hag att andra spelare också gick över gränsen. Spelare från Palace bland annat men VAR ingrep inte då.
  • Han fortsätter också och menar att spelare måste få försvara varandra i sådana tumulta situationer. Vi får inte passera gränsen men måste ändå stå upp för varandra.
  • Gällande spelet tycker managern att Garnacho och Rashford gav laget en helt annan dynamik. Målet som Rashford gör beskrivs som perfektion.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Utvisningen förändrade men Ten Hags United står pall