Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat i Europa League
Manchester United mot Real Betis i nästa omgång

Manchester United vann mot Barcelona igår kväll och avancerade därmed till åttondelsfinal i Uefa Europa League. Belöningen för dem dramatiska segern blir ett dubbelmöte med Real Betis. United börjar hemma den 9 mars med retur en vecka senare.

Att motståndet skulle utgöras av en gruppvinnare stod klart på förhand. Real Betis tog sig till åttondelsfinalen genom att toppa en grupp bestående av Roma, Ludogorets Rarezgrad och HJK Helsingfors. Betis vann gruppen i överlägsen stil, med fem vinster. Bara hemma mot Roma (1-1) misslyckades spanjorerna med att vinna.

United och Real Betis har aldrig mötts i tävlingssammanhang. Däremot möttes lagen, som ni säkert minns, i en träningsmatch i december. Då vann Betis med uddamålet men det är inget vi bekymrar oss särdeles mycket om, då vi matchade ett mycket reservbetonat lag i den matchen.

I ligan är Betis just nu femma, med fyra poäng upp till Atlético Madrid på den sista Champions League-platsen. Formen är varierande, med tre vinster och tre förluster på de sex senaste matcherna.

Avsparkstider för matcherna har ännu inte bekräftats. Mest troligt gäller emellertid att United har sen avspark (21.00) i hemmamatchen och tidig (18.45) i returen, även om sen avspark i båda matcherna är möjligt (tidig avspark i hemmamatchen skulle överraska enormt). Det brukar bli så med tanke på den engelska tidszonen. Vi återkommer förstås med bekräftad information när sådan finns.

Lottningen i sin helhet

Manchester United – Real Betis
Bayer Leverkusen – Ferencváros
Union Berlin – Union Saint-Gilloise
Juventus – SC Freiburg
Roma – Real Sociedad
Sporting CP – Arsenal
Sevilla – Fenerbahçe
Shakhtar Donetsk – Feyenoord

Lagen som anges först börjar hemma.