Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
Vi ska göra allt i vår makt för att vinna mot Newcastle

Barcelona besegrades igår i vad som kändes som en final. På söndag är det emellertid dags för final på riktigt. Newcastle United väntar på Wembley och under fredagseftermiddagen har Erik ten Hag gett oss det senaste.

Tidigare idag fick vi dessutom veta att Real Betis väntar i åttondelsfinal av Europa League. 

Ten Hag om

…att vinna på söndag

”Det är en stor möjlighet att få vinna en titel. I fotboll handlar det om äran att vinna. Vi förtjänar att spela final och har en god chans att vinna Ligacupen. Supportrarna har väntat på detta, så vi ska göra allt i vår makt.”

”Att vinna mot Barcelona är fantastiskt. De är ett av Europas bästa lag, men söndag är en ny utmaning, en helt annan typ av utmaning. Det ska bli kul att möta dem [Newcastle].” 

…status på Rashford och Martial

Nederländaren bekräftar att Anthony Martial inte är tillgänglig för söndagen. Gällande Marcus Rashford säger Ten Hag att han inte vet hur läget är.

”Vi får vänta på en hundraprocentig medicinsk diagnos. Det kan ta lite tid.”

…Newcastle och maskning

”Irriterande. De försöker irritera en. Om man ser det från FA:s perspektiv så vill domarna att ha effektiv speltid. Newcastle har lägst i hela ligan. De är ganska framgångsrika med det. Det kommer vara upp till oss att få upp tempot i matchen, men vi är också beroende av domarens insats.

”Vi måste fokusera på vår uppgift, att spela fotboll när den väl är i spel. Fullt koncentration på det. Det gäller att inte bli distraherad av andra saker som händer på planen. Vi måste hitta vår väg.”

…att spela många matcher

United är fortsatt med i alla turneringar och har därmed många (förhoppningsvis) matcher kvar att spela. Kortfattat beskriver Ten Hag matchandet, med stort fokus på framgång och troféer.

”Det [att vara med i många turneringar] är inte en framgång, men däremot en väg till framgång. Framgång är troféer.”

Och gällande truppen han har till sitt förfogande att hantera alla matcher säger han:

”Vi har en trupp och när vi spelar i fyra turneringar behöver vi en bred trupp. Då kan vi kan välja de formationer som vi tror är bäst lämpade.”