Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
”Vi gillar fientliga atmosfärer” / Uppdatering kring Greenwood / Galton och Rashford prisade

Dagens nyhetssvep innehåller delar av Erik ten Hags presskonferens inför söndagens möte med Liverpool. Vidare så har The Athletic rapporterat kring Mason Greenwood, och vad Uniteds alternativ är. Slutligen så har Marcus Rashford och Leah Galton blivit utsedda till månadens spelare.

”Vi gillar fientliga atmosfärer”

Erik ten Hag har haft sin presskonferens inför helgens möte med Liverpool där mycket såklart handlade just om söndagens match.

När det kommer till vilka spelare som kommer att vara tillgängliga på söndag så svarade Ten Hag följande.

”Jag tror att vi kommer att ha spelare tillbaka. Mot West Ham var Luke Shaw inte tillgänglig, så vi förväntar oss att han kommer tillbaka. [Jadon] Sancho var sjuk, men vi får vänta och se hur det utvecklas men jag tror att han också kan vara tillgänglig.”

Vidare fick holländaren frågan om han varit på Anfield tidigare, och på det svarade han följande.

”Jag har varit på Anfield, ja. Jag ser fram emot det, jag har koll på stämningen, stämningen kommer att vara fantastisk. Det kommer att vara fientligt mot oss, och vi gillar det.”

Lagets mentalitet diskuterades också, och kring det fick Ten Hag frågan om hur stort test helgens match kommer att vara.

”Det är naturligtvis ett test. Vi möter Liverpool och vi ser verkligen fram emot det, jag vet att dessa spelare, min trupp, mitt lag kommer att vara beredda att gå ut och slåss, att gå med självförtroende men vi vet att det kommer att bli svårt. Vi vet att vi måste lida, vi måste offra för att få ett bra resultat.”

Sedan fick Ten Hag frågan om taktiken och skillnaderna han fört till United och hur han gör spelare hungriga.

”Det är svårt att säga med några få ord eller några meningar. Det handlar mer om det totala paketet. Det är mer som filosofi, kultur, strategi och att föra det konsekvent framåt dag för dag.”

Lagets hemma- och bortaform diskuterades också där Ten Hag menar på att det för honom inte är någon skillnad.

”Ja, men jag tror att vi också hade några bra prestationer på bortaplan. För mig är det ingen skillnad. Planen, överallt, är lika stor, det är tre domare som dömer och en fjärdedomare. Bollen är rund, det är luft i bollen. Så vi måste spela och göra det till vårt spel. Naturligtvis vet vi att atmosfären inte kommer att stödja oss, och du måste hantera det. Men som sagt, våra spelare gillar det. De gillar att spela i sådana atmosfärer.”

Hela presskonferensen finns här.

Uppdatering kring Greenwood

Det är nu en månad sedan brottsutredningen av Manchester Uniteds och Englands anfallare Mason Greenwood lades ner och enligt The Athletic så är hans framtid på Old Trafford är fortfarande oklar.

Man skriver att även om utredningen lagts ned så är Greenwoods framtid som fotbollsspelare för United oklar, och klubben genomför för närvarande sin egen utredning där de försöker skapa en så fullständig bild som möjligt av händelserna som ledde till att ett klagomål riktades mot honom förra året. Detta har inneburit att United-representanter träffat Greenwood.

Att återinföra Greenwood till klubbens a-lagstrupp är fortfarande ett alternativ, men källor inom klubben insisterar på att inget beslut ännu har tagits, och att det bara är ett av flera alternativ, inklusive en skilsmässa, som fortfarande är möjliga.

Vidare så skriver man att under scenariot att Greenwood stannar så skulle United sannolikt följa en stegvis process, med hänsyn till känslorna hos fangrupper, sponsorer och damlaget i olika stadier. Det skulle innefatta att uppmuntra Greenwood att få en form av rådgivning eller terapi inför en eventuellt bredare rehabilitering.

Det har också föreslagits att ett detta kan innefatta att utsätta Greenwood för en tv-intervju där han utmanas om händelserna som har tagit honom till denna punkt.

Man skriver också att Erik ten Hags åsikt kommer att vägas upp i diskussionen, medan John Murtough också kommer att ha något att säga till om, men det ultimata beslutet kommer att komma från toppen. 

Garnacho och Martínez landslagsuttagna

Alejandro Garnacho har blivit uttagen till Argentinas trupp inför det kommande landslagsuppehållet. Detta är andra gången som Garnacho har blivit uttagen, men han väntar fortfarande på sin debut med A-laget.

Även Lisandro Martínez har tagits ut, vilket inte är någon överraskning med tanke på den säsongen han haft.

Rashford och Galton månadens spelare

Manchester United har föga förvånande utsett Marcus Rashford till månadens spelare för februari. Rashford stod för sju mål på lika många matcher i februari, och denna utmärkelse innebär att engelsmannen nu vunnit priset tre månader i rad.

På damsidan så var det Leah Galton som fick utmärkelsen i ett tätt lopp där alla fyra nominerade fick över 20% av rösterna. Galton stod för två mål på tre matcher när man gick obesegrade i februari månad.