Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
De Gea nobbar kontraktsförslag / Sir Alex invald i Hall of Fame / Glazers stannar?

I dagens nyhetssvep tar vi upp lite nyheter kring den potentiella försäljningen av Manchester United. Vidare så har Sir Alex Ferguson valts in i Premier Leagues Hall of Fame. Utöver det så har David de Gea nobbat det inledande kontraktsförslaget från United. Det och lite annat smått och gott hittar ni nedan.

Investeringsföretag ger Glazers en chans att stanna?

Enligt The Times så har Elliott Investment Management involverat sig ytterligare i den potentiella försäljningen av Manchester United.

Tidigare har det rapporterats att företaget erbjudit kapital till potentiella köpare av klubben, men efter möten med Uniteds representanter så ska man hittat en annan möjlighet.

Efter att ha tittat runt på Old Trafford så ska Elliott ha identifierat en stor potential för tillväxt, som innebar att de till slut erbjöd sig att köpa en minoritetsandel samt finansiering för andra anbudsgivare.

Även om fokus har legat på grupperna ledda av Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani från Qatar och Sir Jim Ratcliffe, så ska erbjudandet som Elliott lade fram i onsdags betraktats av insiders som en betydande utveckling. Detta då buden från Ratcliffe och Sheikh Jassim fortfarande anses vara en bit mindre än de 6 miljarder pund som Glazer-familjen ville ha.

Man fortsätter att skriva att om de två parterna inte uppfyller Glazers krav på pris, kan försäljningen av aktier som finansierar ombyggnaden av stadion, samtidigt som de gör det möjligt för de nuvarande ägarna att behålla ansvaret bli det föredragna alternativet.

Sir Alex invald i Premier Leagues Hall of Fame

Sir Alex Ferguson har valts in i Premier Leagues Hall of Fame. Ferguson har vunnit Premier League hela 13 gånger under sin tid på Old Trafford, där han under en 27-årsperiod vann totalt 528 av sina 810 matcher och utsågs till säsongens tränare 11 gånger och kammade hem månadspriset vid 27 tillfällen.

Sir Alex hade följande att säga om att ha blivit invald.

”Jag är verkligen glad över att bli invald i Premier League Hall of Fame. Det är en ära när du får ett sådant här erkännande. Men det handlar inte bara om mig som person. Det handlar om jobbet i Manchester United och det band vi haft under många år, så jag är också stolt över klubben, personalen och mina spelare”.

”Mitt jobb var att skicka hem fansen glada. Uniteds historia och mina egna förväntningar var de saker som drev mig, och jag var sedan tvungen att försöka utveckla alla mina spelare med samma förväntningar och se till att vi kunde gå ut och uppnå dem”.

Vi säger ett stort grattis till Sir Alex!

De Gea nobbar första kontraktsförslaget

Tidigare har det rapporterats om att David de Dea kommer att tvingas sänka sin lön om han ska vara kvar i Manchester United, något som spanjoren ska vara öppen för.

Enligt The Athletics Laurie Whitwell så har dock De Gea nobbat Uniteds inledande kontraktsförslag, men att man fortfarande förväntar sig att parterna till slut kommer att komma överens om ett nytt kontrakt.

Enligt Whitwell så vill Erik ten Hag att spanjoren ska stanna i klubben. Detta då FFP regler innebär att man kommer att behöva prioritera andra positioner i sommaren transferfönster.

Damernas semifinal flyttas

Damernas semifinal i FA-Cupen mot Brighton har fått en ny starttid. Detta då matchen har valts ut för att sändas live. Avspark kommer nu att vara den 15 april klockan 18:15.

Datum satt för herrarnas semifinal

Herrarna, som också möter Brighton i deras semifinal i FA-Cupen kommer att spela sin match den 23 april och matchen kommer att starta klockan 17:30.

Ett flertal spelare landslagsuttagna

När Wales trupp inför sina två uppkommande matcher presenterades fanns hela fyra United-spelare med. Dessa är Safia Middleton-Patel, Hayley Ladd, Carrie Jones och Chloe Williams.