Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Everton
Viktigt att fortsätta på vinnarspåret

Manchester United är tillbaka på vinnande vägar efter att i veckan tagit en viktig seger mot Brentford. Nu hoppas man kunna fortsätta på vinnarspåret när man imorgon välkomnar Everton till Old Trafford.

Manchester United

Ja, det blev en välbehövlig vinst i veckan för ett United som svajat lite i ligan på sista tiden, och det bör bli ytterligare en trepoängare mot 16:e placerade Everton. Som sagt så har ligaformen varit tveksam på sistone, och den topp fyra placering som tidigare kändes ganska säker, har blivit mer och mer hotad. En vinst hade hade ökat gapet till femteplacerade Tottenham till sex poäng, och därmed gett United lite mer andrum.

Man kommer fortfarande att vara utan Casemiro, som avtjänar sin sista matchs avstängning imorgon. Alejandro Garnacho är fortsättningsvis otillgänglig då han fortfarande återhämtar sig från skada.

Luke Shaw fick utgå i första halvlek mot Brentford och är tveksam inför morgondagens möte. Positivt är dock att Christian Eriksen är tillbaka i träning och har en liten chans att vara redo imorgon, men det återstår att se.

I veckans seger fick vi se en anfallstrio beståendes utav Antony, Jadon Sancho och Marcus Rashford, där Wout Weghorst flyttades till avbytarbänken. Och den trion visade ganska snabbt att den är Uniteds bästa. Därför kommer det bli intressant att se om Erik ten Hag fortsätter på det spåret eller om han väljer att gå tillbaka till att starta Weghorst.

Även på mittfältet finns det lite frågor att ställa. Bland annat så bör Scott McTominays plats i startelvan vara hotad med tanke på Freds pigga inhopp i veckan. I segern över Brentford fick vi även se Bruno Fernandes i en djupare roll med Marcel Sabitzer högre upp i plan, vilket fungerade mycket bra, och jag förväntar mig att vi får se något liknande imorgon.

Fred stod för ett fint inhopp i veckan och borde få spela från start imorgon.

Vidare till startelvan så tror jag att den kommer se ut på följande sätt. 

I mål är David de Gea given, och det är även Raphaël Varane och Lisandro Martinez. Ytterbackarna är desto mer osäkra. Personligen så tycker jag att Aaron Wan-Bissaka är Uniteds bästa högerback, och bör därmed starta imorgon. På andra kanten så blir det troligtvis Tyrell Malacia med tanke på Luke Shaws status. 

Vidare till mittfältet så hoppas jag att vi får se Fred, Fernandes och Sabitzer, där österrikaren tar nummer 10-rollen. Framåt så hoppas jag på samma trio som spelade mot Brentford, alltså Antony, Sancho och Rashford.

Möjlig startelva:

Everton

Everton befinner sig på en 16:e plats i ligan, men det är värt och notera att man inte förlorat på fyra matcher där man bland annat har spelat oavgjort med både Chelsea och Tottenham.

Man kommer dock att behöva klara sig utan Abdoulaye Doucoure som är avstängd efter att ha dragit på sig ett rött kort i matchen mot Tottenham. Vidare så är Dominic Calvert-Lewin och Andros Townsend långtidsskadade, men utöver det så ska resten av truppen vara redo för spel.

Sean Dyche har ställt upp med identiska startelvor i lagets fyra senaste matcher, så det kommer troligtvis inte vara många ändringar imorgon. Jag tror faktiskt att den enda ändringen kommer vara att Doucoure går ut och att den förre United-spelaren James Garner kommer in. 

Det betyder att startelvan kommer att bestå utav Jordan Pickford i mål och en backlinje beståendes utav Seamus Coleman, en annan före detta United-spelare i Michael Keane, James Tarkowski och Ben Godfrey.

På mittfältet tror jag att det blir Alex Iwobi och Dwight McNeil på kanterna, med Garner, Idrissa Gueye och Amadou Onana centralt. Och på topp tror jag på Demarai Gray.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har bara förlorat två av de senaste tio mötena mellan lagen. Denna säsong har man mött varandra två gånger, en gång i ligan och en gång i FA-cupen. I ligan blev det en 2-1 seger och i FA-cupen vann man med 3-1 efter mål av Antony, Marcus Rashford och ett självmål.

Visste ni att…

 • Manchester United har inte förlorat mot Everton på hemmaplan sedan december 2013.
 • Marcus Rashford har gjort nio mål på de nio senaste hemmamatcherna.

Matchinformation

Manchester United
Everton
Turnering: Premier League, omgång 30
Tid: Lördagen den 8 april 2023, 13.30
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Michael Oliver
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Heaton (fot, mitten april)
 • Casemiro (avstängd, fjärde matchen av fyra)
 • Garnacho (fot, inget datum)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Eriksen (fot, liten chans)
 • Shaw (oklar status, liten chans)
FORM
V9/3Real BetisHEL4-1
O12/3SouthamptonHPL0-0
V16/3Real BetisBEL1-0
V19/3FulhamHFA3-1
F2/4NewcastleBPL0-2
V5/4BrentfordHPL1-0

Everton

Skador och avstängningar:

 • Townsend (knä, maj)
 • Doucoure (avstängd)
 • Calvert-Lewin (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Vinagre (häl)
FORM
F25/2Aston VillaHPL0-2
F1/3ArsenalBPL0-4
O5/3NottinghamBPL2-2
V11/3BrentfordHPL1-0
O18/3ChelseaBPL2-2
O3/4TottenhamHPL1-1

United mot Everton

Totalt:20892-48-68310-287
Hemma:10156-26-19175-97
Premier League:6138-13-10111-60
SENASTE MÖTENA
O2021-10-02HPL1-1
F2022-04-09BPL0-1
V2022-10-09BPL2-1
V2023-01-06HFA3-1
SENASTE HEMMAMATCHER
O2019-12-15HPL1-1
O2021-02-06HPL3-3
O2021-10-02HPL1-1
V2023-01-06HFA3-1