Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Everton 2-0
Tämligen bekvämt, men när chanser missas uppstår nervositet

Everton besegrades planenligt på Old Trafford på påskafton. Positivt var att det i princip bara fanns ett lag på planen och att det var United. Minus dock för att väldigt många chanser brändes. 

I startelvan hittade vi ett par förändringar mot vad vi är vana vid. Kapten Harry Maguire spelade tillsammans med Lisandro Martinez i mittlåset, men duon ställdes trots allt inte på några större prov. I stället fick det ses som en möjlighet till att slipa samarbetet. Huruvida det går att räkna med Raphaël Varane till hundra procent framöver vet liksom ingen…

Tyrell Malacia visade att han kan vara en fullgod ersättare för Luke Shaw i enskilda matcher. Inte över tid, men det var han inte värvad för heller.

Scott McTominay har tagit med sig målformen från det skotska landslaget dessutom. Igår satte han det förlösande ledningsmålet tio minuter före paus och var en av de bättre spelarna på planen. Bekymret med 26-åringen är emellertid att insatser likt dessa inte går att räkna in varje gång han spelar.

För apropå mittfältare så ska snart Casemiro in efter sin avstängning på fyra matcher. Men brassen får ursäkta lite till. Igår fick vi nämligen välkomna tillbaka Christian Eriksen på planen, och att säga att det är välbehövligt är nästan en underdrift. United må ha vunnit matcher utan dansken, men jag tycker det är tydligt att United är ett lag med honom och ett annat utan honom. Det kommer naturligtvis ta lite tid för Eriksen att komma in i det igen, men att vi nu börjar få tillbaka fler mittfältsalternativ när matcherna duggar tätt är monumentalt.

Vänder vi det positiva till negativt så går det inte komma ifrån att Marcus Rashford utgick skadad. Inga mål igår från engelsmannen, men väl en framspelning till Anthony Martial. Skulle United tappa sitt absolut största offensiva vapen ett par veckor nu är det ett enormt bakslag. Erik ten Hag har egentligen inte sagt mer än att man inväntar besked, men att det inte såg särskilt bra ut…

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Kändes överlag bekvämt från sidan, men som alltid när inte det andra målet kommer blir det lite nerv. Skapar väldigt många chanser och släpper inte till många. En bra laginsats.
  • Vi är fortfarande inne i en process och utvecklas. Igår handlade det om att vara mer kliniska.
  • Rashford gick av med en känning, men Ten Hag vågar inte säga hur bra eller dåligt läget är.
  • Gällande Maguire tycker Ten Hag att han visar mer nu än vad han gjort tidigare. Tar fler initiativ och ser bekvämare ut. En bra prestation igår.
  • När Martial är frisk kommer han att bidra och det har han visat. Såg det igår, mot Manchester City, mot Liverpool. Nu gäller det att hålla honom skadefri.
  • Fernandes spelade i en lägre utgångsposition igår just på grund av att Casemiro och Eriksen saknades. När spelare är borta måste man hitta lösningar med de man har tillgängliga, menar Ten Hag.
  • Vidare riktar nederländaren kritik mot Premier League, när han får frågan om det tajta spelschemat. I all enkelhet anser han att spelarna inte hinner återhämta sig. Att United fick spela söndag kväll förra veckan och nu tidig lördagsmatch, dessutom med en veckomatch inklämd, är han inte nöjd med.
  • Handlar det om att bredden i truppen inte är tillräcklig? Ten Hag tycker inte det är helt relevant eftersom de flesta tränarna ju inte vill rotera sina lag alltför mycket nu mot slutet. Kritiken mot framför allt Premier League återkommer igen och han säger att spelarna måste skyddas bättre.

Andra reaktioner

Mer från matchen

I slutändan enkelt, trots extremt chansslöseri