Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Hoppfullt kring Rashford / Cirkus kring Zilliacus / Spelsponsorer stoppas

Dagens svep kommer med bland annat nya underrättelser om Rashfords skada, missförstånd och ordkrig gällande Glazers möjliga försäljning samt nya regler för spelbolag i Premier League.

Hoppfulla toner kring Rashford

Igår rapporterades det om att United är hoppfulla om att Rashford kan återvända i tid för den andra omgången mot Sevilla nästa torsdag. Om det är från start eller som ess i rockärmen vet vi inte än. Med tanke på Brunos avstängning och Martinez, Varane och Shaw som frågetecken inför nästa vecka är det såklart glädjande. Efter en besvikande första match hemma behöver vi all hjälp vi kan få i returmötet på bortaplan.

 

Fortsatt blåsigt kring Zilliacus köp

Finlandssvenske miljardären Thomas Zilliacus har haft ord och inga visor när det gäller hans potentiella köp av klubben. Hittills har vi haft två rundor av bud, där Sheikh Jassim från Qatar och kemikaliemagnaten Jim Ratcliffe har stått som motståndare. Vi har tidigare rapporterat om att Zilliacus har dragit sig ur den tredje rundan av bud som tar slut senast 28 april. I en lång intervju med Fotbollskanalen klargör han att han kan ha missförståtts och att han inte drar sig ur helt och att hans bud på cirka 3 miljarder pund ligger kvar på bordet.

”Det är kanske något av ett missförstånd. Jag har inte dragit mig ur budgivningen. Jag har sagt att jag inte tänker delta i en möjlig tredje omgång. Jag har ett bud på bordet just nu.”

Zilliacus menar vidare att Glazerfamiljen har ett övervärderat pris på klubben:

Nu vill man då sälja det här till ett pris som jag anser vara klart över vad värdet på klubben egentligen är. Den siffra som har nämnts i offentligheten, det har talats om sex eller sju miljarder pund, är klart i överkant. Klubben är inte värd så mycket i dagens läge. Att man nu håller på och förhandlar i månader om det här betyder också att man har väldigt lite fokus på att köpa nya spelare för nästa säsong, vilket också är skadligt.

 

Spelsponsorer stoppas av ligan

Premier League gick ut offentligt häromdagen och meddelade att spelbolag kommer stoppas från att vara primära tröjsponsorer, det vill säga på framsidan av tröjorna. Spelbolag kommer fortfarande ha möjlighet att synas på ärmar och på annonstavlor. Beslutet kommer gälla från och med säsongen 2026-27.

Bekräftat datum för spelschema

Premier League har bekräftat att spelschemat för nästa säsong kommer släppas den 15:e juni. Vidare bekräftas det att säsongen går av stapeln 12:e augusti och avslutas 19:e maj. Vid reservation av eventuella störningar kommer det vara den första säsongen sen 2019-20 som kommer ha ett matchschema opåverkat av covid-19.

MUSS ber om ursäkt för ligans val av bild.