Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Kvartett tillbaka i träning / Murphy avtäcks 3 maj / juniorerna vann

Ett kortare onsdagssvep kommer laddat med färska nyheter om att en viktig kvartett inklusive Marcus Rashford är åter i träning. Det återstår att se om och i så fall vilka som kan komma till spel imorgon. Presskonferens senare ikväll. I övrigt kan vi rapportera om att statyn över Jimmy Murphy avtäcks 3 maj och att juniorerna vunnit mot Leeds. 

Kvartett tillbaka i träning

Den skadade kvartetten Rashford, Shaw, Sabitzer och Malacia deltog alla i dagens träning. Det bådar gott eftersom det börjar bli väl många på skadelistan. Det verkar alltså inte vara någon större fara med de senaste tillägen till skadelistan, Sabitzer och Malacia. Det återstår nu att se om någon av de finns med i morgondagens trupp, det hela bekräftats senare i eftermiddag.

Det blir även presskonferens senare ikväll med ytterligare uppdateringar inför den tuffa och avgörande matchen mot Sevilla.

Murphy avtäcks 3 maj

Vi har tidigare rapporterat om statyn över legendaren Jimmy Murphy. Walesaren tog över temporärt efter München-katastrofen och Sir Matt Busby kallade honom bland annat ”den viktigaste värvningen”. Murphy fungerade länge som Busbys högra hand.

Statyn över Murphy kommer att avtäckas utanför Stretford End onsdagen den 3 maj, 65 år efter att han ledde klubben till FA-cupfinal på Wembley.

 

 

Juniorerna vann

Manchester Uniteds juniorer vann säkert mot Leeds med 3-1 och tog därmed en välbehövlig seger. Målskyttet inleddes redan efter två minuter av James Scanlon. Leeds lyckades kvittera före halvtid men United avgjorde sedan säkert i andra genom mål av Manni Norkett och Ethan Wheatley assisterad av Shea Lacey som gjorde bort ett antal Leeds-spelare i förarbetet. Fina insatser också av Ethan Williams och Jack Moorehouse.