Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
De hänger löst i sommar / Garnacho i blåvitt? / Lill-Bagarn scoutad

I dagens svep rapporterar vi om trupprensning, en dragkamp om Garnacho, och engelska scouter i Mjällby. Även ett heligt besök i Manchester och ett uppdaterat spelschema får utrymme.

Flertal riskerar att lämna till sommaren

Flera källor, bland annat både Telegraph och The Times, rapporterade under dagen att Ten Hag planerar att göra en ”utrensning” i truppen till sommaren. Spelare som kaptenen Harry Maguire och Anthony Martial hänger lite lösare än andra i sommar. Även namn som David De Gea, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay, Fred och Donny van de Beek ligger i farozonen. Det rapporteras även om en möjlig försäljning av Anthony Elanga till nästa fönster, som har fått snålt med speltid under Ten Hag.

Dessa nyheter kommer tids nog när Ten Hag nyligen poängterat att spelare som inte spelar med det drivet och passionen han kräver kommer säljas. Enligt rapporter har vissa spelares öden redan beslutats om.

Det råder ett samtycke i klubben att United ska bli bättre på att sälja vidare sina spelare. Sen Sir Alex lämnade har United bara gått med vinst på spelarförsäljningar av köpta spelare fyra gånger.

Allt som allt är det en lista på upp till 15 spelare vars framtider är osäkra i klubben.

Mascherano suktar efter Garnacho

Det är såklart inte IFK Göteborg eller Peking som syftas på i rubriken utan Argentinas U20-landslag!

Javier Mascherano, som tränar landslaget, ser Garnacho som en viktig pusselbit i Argentinas lagbygge inför U20-VM med start 20:e maj. Unitedstaben har varit tveksamma med att släppa Garnacho, då han har gjort betydande framsteg i rehabiliteringen efter skadan och återvände till träning tidigare i veckan. Ett tapp till det blåvita landslaget hade inneburit att yttern hade missat de avslutande omgångarna i Premier League samt en eventuell FA Cup-final.

Mascherano förväntas flyga till Manchester på måndag i ett försök att vädja klubben att släppa Garnacho. Vanligtvis måste klubbar släppa sina spelare till sina respektive landslag, men det gäller enbart under så kallade ”landslagsuppehåll”, där U-20-VM inte hör till.

Garnacho har imponerat i sina framträdanden i landslaget, med fyra mål på fem matcher.

Otto Rosengren på Uniteds radar

Mjällbyspelaren Otto ”Lill-Bagarn” Rosengren, 19, har imponerat i sina 2 säsonger i Mjällby och startade samtliga matcher i Mjällbys framtåg i Svenska Cupen, där det väntas final mot BK Häcken.

Och hans insatser har inte gått obemärkta. Flera klubbar har scoutat 19-åringen, bland dem Manchester United. Ett flertal danska och holländska klubbar är även de intresserade av Rosengren.

”Det är jättekul, absolut. Det är ett kvitto på att Mjällby jobbar rätt, och han är en egen produkt, så det är jättekul.”, säger sportchef Hans Larsson i en intervju med fotbollskanalen.

Larsson markerar samtidigt att det är inte något konkret intresse utan enbart scouting och att han är självsäker på att få behålla talangen även nästa säsong. Rosengren själv har öppnat för en eventuell utlandsflytt, när tiden är rätt.

Detta är inte första gången Manchester United scoutar svensk talang, bland annat upptäcktes både Bojan Djordjic och Johan Guadagno i Sverige.

Påven på besök i Manchester

Igår fick Manchester heligt besök när Påve Franciskus besökte staden. Manchesters borgmästare Andy Burnham valde såklart rätt lag när han gav påven en signerad tröja med landsmannen Lisandro Martínez på ryggen. Man får ju hoppas att påven bad en bön att Martínez kommer ut på plan så fort som möjligt.

Ironin att påven fick en ”Red Devils” tröja går inte förbipasserat.

Två matcher tidsbestämda

I och med uttåget ur Europa League igår har nu två av Uniteds ligamatcher i maj placerats i spelschemat. Det handlar om hemmamatchen mot Wolverhampton, som nu spelas den 13:e maj med avspark 16:00 svensk tid samt bortamatchen mot Bournemouth som spelas den 20:e maj med avspark 16:00 svensk tid.

Det är ett någorlunda vänligt spelschema i slutet av säsongen, då vi har vunnit mot både Wolverhampton och Bournemouth tidigare den här säsongen med 1-0 och 3-0 vardera.

Vi sopade banan med Bournemouth på Old Trafford sist.