Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Tottenham Hotspur - Manchester United 2-2
En match med två ansikten och två bortkastade poäng

Manchester United såg ut att gå mot en komfortabel seger borta mot Tottenham Hotspur efter att ha gjort två mål i första halvlek och haft full kontroll. I andra slängde man bort matchen fullständigt och ska nästan vara glada att man åker från huvudstaden med en poäng. 

Frågetecknet inför kvällens match var huruvida Bruno Fernandes skulle spela eller inte. Portugisen kom till start och viktigt var det för United. Kaptenen var, tillsammans med många andra, framstående i första halvlek och såg till att United hade god kontroll på grejerna.

Marcus Rashford och Jadon Sancho snickrade ihop varsitt mål och hade satt United i en riktigt fin sits inför den andra halvleken. Tottenham var ungefär så dåliga som förväntat. Det var tydligt vilket lag som redan låg ner när Anthony Taylor blåste igång matchen. Känslan var att United hade gått på knock, för egentligen ingenting talade för att hemmalaget ens skulle få kontakt.

Det fick dem, dock. United sjönk djupare ganska tidigt in i andra halvlek och med ett par misstag här och var och en påmanande publik så började Spurs äta sig in i matchen. Inte helt oväntat kom också reduceringsmålet. Och det alldeles för tidigt. Det blev en signal som vittande om vartåt det barkade.

Tottenham hittade givetvis in med kvitteringsmålet mot slutet och när matchen summeras kan vi slå fast att United kastade bort allting i andra halvlek.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Inte mycket att göra på målen. Gjorde i övrigt mest rutiningrepp. Okej med fötterna, men det känns långt ifrån säkert när han ska distribuera bollar.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Utbytt 71′. Varnad. Gör en del viktiga och bra ingripanden, men är också fladdrig ibland. Tappar offsidelinjen vid något tillfälle eller två, men i duellspelet är det inte mycket att anmärka på.

Victor Lindelöf: 6

Varnad. Svensken står återigen för en stabil insats, vilket vi vet att han kan göra med en vettig mittbackskollega. Dock ingen man vill hålla i handen när det blåser som det gör i andra halvlek.

Luke Shaw: 7

På förhand fick Shaw ses som chefen i backlinjen ikväll. Han agerade också likt en. Hade inga bekymmer med fronttrion i Spurs i första halvlek, men när de sedan började trampa igång i andra blev det svettigare. Trots allt Bäst i United för kvällen.

Trots vikariat på mittbacksplatsen och två insläppta mål så var Luke Shaw Uniteds bästa spelare ikväll.

Diogo Dalot: 5

Vikarierade på vänsterkanten och gjorde väl det ganska bra de första 45. Inte lika ovant efter att ha gjort det i ett par matcher på sistone. Sattes inte på några eldprov, men fick det däremot jobbigare när han bytte till sin ordinarie kant. Hängde inte med vid kvitteringsmålet…

Casemiro: 5

Gör vissa saker så bra som bara han kan. I en del andra situationer gör han däremot ganska enkla misstag. Kändes slarvig i passningsspelet. Tappade kontroll över mittfältet i andra halvlek.

Christian Eriksen: 6

Utbytt 61’. Dansken börjar hitta tempot mer och mer för varje match som går. Rapp i passningsspelet och försöker hitta lösningar framåt i planen. Var den bättre av de två sittande mittfältarna idag, trots bara dryga timmen spelad.

Bruno Fernandes: 6

1 assist. Hans betydelse för United illustreras verkligen i första halvlek. Hittar fina ytor och är ständigt involverad i lagets anfallsspel. Fantastisk passning till Rashfords mål. Smått förvånande hur han kunde missa friläget kort efter Spurs reduceringsmål. Därefter försvinner han ur matchen.

Antony: 5

Utbytt 71′. Gör framför allt ett viktigt jobb defensivt. Bra bollvinst som leder till 2-0-målet. Annars tämligen anonym.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 61’. 1 mål. Vackert inplacerat ledningsmål tidigt i matchen och hade sedan bud på mer. Lite stampande på bollen emellanåt, men formkurvan pekar i alla fall uppåt. Om Sancho hade kunnat låna Garnachos självförtroende och fart hade få motståndare kunnat stoppa honom.

Marcus Rashford: 6

1 mål. 1 assist. Fick spela centralt och stod överlag för en bra insats med både mål och framspelning. Lyckades ofta suga tag i bollen och kunde på så vis ge laget alternativ i anfallen. Klinisk i de avgörande momenten. När United går ner sig börjar han dock försöka sig på enmansnummer lite för ofta, vilket inte fungerade alls.

Anthony Martial: 5

Inbytt 61’. Satte inget avtryck.

Fred: 5

Inbytt 61’. Gjorde ingen glad.

Wout Weghorst: n/a

Inbytt 71’. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tyrell Malacia: n/a

Inbytt 71’. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Svårt att se hur själva tappet ska kunna läggas på Ten Hag. Han kan liksom omöjligen ha gjort spelarna omotiverade under pausen, och några byten var det inte heller tal om som markant skulle ha förändrat matchbilden så pass tidigt. Borde kanske behållit åtminstone Eriksen ett tag till?