Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Aston Villa
Tillbaka på hemmaplan behöver vi vinna

Våren 2023 är det bara Manchester city som förefaller vara bättre än Aston Villa i England. Villa inledde februari med tre raka förluster men har rest sig efter det. De har nu tio raka utan förlust, vara åtta vinster.

Men som med allt är det förstås en sanning med modifikation. För sju av de där matcherna har varit mot lag på tabellens nedre halva. Å andra sidan är de tre matcherna mot lag på övre halvan de tre senaste. Framför allt imponerar 3-0 mot Newcastle.

Oavsett är det här en match som Manchester United behöver vinna. Oavgjort mot Tottenham kändes som ett fiasko, åtminstone om vi beaktar utgångsläget inför andra halvlek.

Vi har positionerat oss så att vi har råd med några fiaskon. Men det kan ju vara bra att behålla bufferten. Framför allt som vi nästa vecka har två bortamatcher.

Unai Emery må basa över ett bra lag men Manchester United ska vara bättre.

Exakt hur startelvan ser ut är svårt att sia om. För vi vet ju inte hur spelarna mår efter Tottenham. Har vi någon som behöver vila?

De Gea
Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, Dalot
Casemiro, Eriksen
Antony, Fernandes, Sancho
Rashford

Så såg det ut senast. Så värst många förändringar lär det inte bli. Vi har liksom inte många alternativ.

Närmast till hands ligger nog Anthony Martial. Men Jadon Sancho gjorde mål senast och belönas nog med en ny start.

På mittfältet känns det som att Christian Eriksen behöver vila. Han har spelat lite för mycket efter comebacken. Men Fred svek senast, så det skulle väl vara Marcel Sabitzer i så fall. Det skulle innebära att Bruno Fernandes tar ett steg bakåt i planen, vilket nog inte är önskvärt mot formstarka Villa.

I backlinjen har vi egentligen inget alternativ. Närmast till hands är nog Harry Maguire och han är mest troligt indisponibel. Tyrell Malacia då? Nej, för dålig.