Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Utmärkt, United!

Det där behövdes.

En knapp, men ändå övertygande, rättvis och hyfsat enkel 1-0-vinst mot ett formtoppat Aston Villa. 

Nu ska det till en monumental kollaps om topp 4 ska missas. 

Underbart: 

 • Bruno Fernandes är en maskin. Portugisen är inte bara med jämt, om han inte är avstängd, utan han är lika ofta en poängmaskin. 
 • Luke Shaw är mig veterligen obesegrad som mittback i United. Vem kunde ana det innan säsongen? Mot Villa var både han och Lindelöf högklassiga och det är lika härligt som märkligt att det varit vår mittduo i defensiven flera gånger. 
 • Lindelöf var verkligen strålande. Att avgöra i en cupsemifinal på Wembley kan göra under för självförtroendet. 
 • Champions League-fotboll bör vara i hamn i och med detta. Ska United missa så krävs det en genomklappning som inte bör vara möjlig under ten Hag. Nio poäng på sex matcher så är det spikat, oavsett hur de andra lagen sköter sig. 

Unitedklass:

 • Tyrell Malacia har inte rosat marknaden direkt under säsongen. Men nederländaren, som ju kan sätta en tackling på allt från boll till smalben till lår, gjorde faktiskt en av sina bättre matcher i United. När han når den här nivån regelbundet är han en stor tillgång. 
 • Jadon Sancho höll till stora delar faktiskt Unitedklass mot Villa. Och det är inte någonting jag tyckt många gånger under de två säsonger han tillhört klubben. Men nu bjöd han på snabbt spel, finter, dribblingar och gick dessutom förbi sin motståndare. 
 • Casemiro såg lite slarvig ut senast, men mot Villa var det som att han vred på klasstermometern igen och var sitt gamla, vanliga United-jag igen, både offensivt och defensivt. När att hitta rätt, serverad av Sancho. 

Under förbättring:

 • United har bara förlorat en enda ligamatch hemma under säsongen, och det var i augusti. 8 insläppta på 16 matcher får också anses som fenomenalt. Samtidigt har bristen på effektivitet på Old Trafford varit påtaglig. Kanske för att vi saknat ett alternativ till målgörande förutom Marcus Rashford? 
 • Första 30-35 minuterna var det bara ett lag på planen, men det kunde likväl ha stått 0-1. United måste sätta fler lägen om man ska bli en större utmanare i toppen nästa säsong. 

Utsikter:

 • Brighton på torsdag är Uniteds sista chans att vinna borta mot ett topp 9-lag den här säsongen. En otrolig statistik, speciellt med tanke på att vi bara har en poäng hittills (mot Spurs).
 • Det säger en del om ten Hags tilltro till Martial och Weghorst att ingen av dom spelade från start. Gissningsvis (och förhoppningsvis) har vi sett båda i en Unitedelva för sista gången. 
 • Alejandra Garnacho har inte bara skrivit nytt kontrakt och meddelat att han ska bli pappa; Han är också nära en comeback. Och hans impact från bänken har verkligen saknats de senaste månaderna.