Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Ham United - Manchester United
Dags att ta sig ett steg närmare Champions League

Efter torsdagens snöpliga förlust mot Brighton så väntar nu en ny match redan imorgon. Då står West Ham United för motståndet och tre poäng är ett måste.

Manchester United

Manchester United har inte råd att fortsätta tappa poäng om man vill spela Champions League nästa säsong. Liverpool går som tåget för tillfället och det skulle inte förvåna någon om de vinner alla sina resterande matcher. 

Dock har United fortfarande en topp fyra-placering i egna händer. Man behöver ta nio poäng på fem matcher för att säkra en Champions League plats, och tre av dem ska komma imorgon.

För att det ska hända så kommer man dock att behöva vara mycket mer effektiva än vad man varit i tidigare matcher, och speciellt i torsdags. Man skulle ha avgjort matchen i första halvlek, men när man inte gör det så finns risken att det som hände i torsdags händer igen. 

Första halvlek imorgon anser jag kommer att vara avgörande. Jag antar att de flesta har sett statistiken kring Uniteds resultat när man leder i halvtid. Sedan 1984 så har man, när man haft ledningen i halvtid, inte förlorat en enda match.

Man har spelat 313 matcher där man haft ledningen i halvtid, man har vunnit 290 av dem och kryssat 23. Så om man har ledningen efter första 45 imorgon så tror jag att man tar hem tre otroligt viktiga poäng. Om inte så känns det som att vad som helst kan hända.

Erik ten Hag berättade under gårdagen att man med stor sannolikhet kommer att ha samma trupp som i torsdags, eventuellt med ett viktigt tillskott. Alejandro Garnacho ska enligt Ten Hag ha en chans att vara med i morgondagens trupp, men det återstår att se.

Argentinaren hade varit ett välkommet tillskott för Ten Hag, då han är ett ytterligare ett alternativ framåt att kasta in om det skulle låsa sig offensivt. Vi har sett tidigare hur stor påverkan Garancho kan ha på en match som inhoppare, och det skulle kunna behövas imorgon.

Kommer Garnacho att vara redo för spel imorgon?

Som jag nämnde ovan så har effektiviteten framför mål varit alldeles för dålig. Marcus Rashford, som burit detta lag på sin rygg när det kommer till målgörande, har bara gjort två mål på sina åtta senaste PL-matcher. Antony har bara gjort ett PL-mål sedan oktober, Anthony Martial har bara gjort ett mål sedan december och Jadon Sancho har gjort tre mål på sina senaste 11 matcher.

Det krävs inte direkt någon expert för att se att det inte är tillräckligt bra. Kanske kan Garnacho bidra med något eller några mål under slutspurten, för det känns som att det verkligen kommer att behövas.

Vidare till startelvan så tror jag att den kommer att likna torsdagens, men med en ändring på mittfältet. David de Gea är given i mål, och jag tycker även att backlinjen bör vara det. Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf och Luke Shaw är i mitt tycke givna. Till vänster så skulle jag inte bli förvånad om Tyrell Malacia kommer in, men om jag får gissa så tror jag att det blir Diogo Dalot.

På mittfältet tror jag som sagt att vi får se en ändring. Dett bör vara en match som United kontrollerar och då ser jag gärna att Christian Eriksen ersätter Fred för att på så sått få in mer kreativitet på mittfältet. Utöver det så är jag relativt säker på att Casemiro och Bruno Fernandes är kvar i startelvan.

Framåt så skulle Jadon Sancho kunna komma in i elvan, men jag vet inte hur mycket skillnad det verkligen skulle göra. Jag har inte direkt imponerats av Sanchos senaste matcher där hans obeslutsamhet driver mig till vansinne. Jag ser nog hellre att man fortsätter med Rashford, Martial och Antony.

Möjlig startelva:

West Ham United

West Ham United är högst inblandade i bottenstriden och är i skrivande stund bara fyra poäng före Nottingham, som ligger på en 18:e plats för tillfället. Därför kommer morgondagens match vara minst liga viktig för David Moyes mannar. 

Formen är inte den bästa. Man har förlorat tre raka matcher och en vinst imorgon hade betytt mycket, både för att bryta den trenden, men också för att ge sig själva lite andningsrum i nedflyttningsstriden.

Tomas Soucek, Declan Rice och Nayef Aguerd missade lagets senaste match mot Manchester City efter att ha åkt på magsjuka dagen innan, och alla tre är fortfarande frågetecken, men enligt Moyes så lutar det åt att alla tre kommer att vara tillgängliga imorgon. 

En spelare som man dock kommer att behöva klara sig utan är Kurt Zouma som åkte på en ankelskada i förlusten mot Crystal Palace. Även Vladimir Coufal och Gianluca Scamacca kommer att missa morgondagens match. 

Vidare till ett försök att förutspå en startelva så känns det som att Lukasz Fabianski är given i mål. I Coufals frånvaro så tror jag att Ben Johnson kommer att starta. Jag förutsätter att Aguerd, Rice och Soucek är tillbaka, och då tror jag att Aguerd ger direkt in i startelvan och bildar mittlås med Angelo Ogbonna. Vidare till vänsterkanten så tror jag att Aaron Cresswell startar där.

Mittfältet tror jag kommer att bestå utav Declan Rice och Tomas Soucek med Lucas Paqueta framför. På kanterna tror jag på Jarrod Bowen och Pablo Fornals med Michail Antonio längst upp på topp.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har haft de bästa av West Ham under den senaste tiden. De tre senaste mötena mellan lagen har slutat i vinster för United.

Det senaste mötet var i FA-cupen där United vann med 3-1 efter en fin vändning där Garnacho gjorde 2-1 i den 90:e minuten, innan Fred utökade ledningen på tilläggstid.

Matchen innan det spelades i oktober, och då vann man med 1-0 efter mål från Rashford.

Visste ni att…

 • Manchester United har vunnit sju av lagens tio senaste möten.
 • Senast man förlorade på bortaplan mot West Ham var i september 2019.
 • Fem av de senaste sju mötena har slutat 1-0 till något av lagen.

Matchinformation

West Ham United
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 35
Tid: Söndagen den 7 maj 2023, 20.00
Plats: London Stadium, London
Domare: Peter Bankes
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • McTominay (skadad, inget datum)
 • Varane (skadad, inget datum)
 • Heaton (fot, inget datum)
 • Martínez (mellanfotsben, juli/augusti)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Garnacho (fot)
 • Mainoo (oklart status, liten chans)
FORM
V16/4NottinghamBPL2-0
F20/4SevillaBEL0-3
O23/4BrightonNFA0-0VS
O27/4TottenhamBPL2-2
V30/4Aston VillaHPL1-0
F4/5BrightonBPL0-1

West Ham United

Skador och avstängningar:

 • Scamacca (knä, juni)
 • Zouma (fot, mitten maj)
Tveksamma:

 • Soucek (magsjuk)
 • Aguerd (magsjuk)
 • Rice (magsjuk)
 • Coufal (hamstring)
FORM
O16/4ArsenalHPL2-2
V20/4GentHUEC4-1
V23/4BournemouthBPL4-0
F26/4LiverpoolHPL1-2
F29/4C. PalaceBPL3-4
F3/5Man CityBPL0-3

United mot West Ham

Totalt:15173-32-46273-187
Borta:7119-22-30101-114
Premier League:5333-13-7103-46
SENASTE MÖTENA
F2021-09-22HLC0-1
V2022-01-22HPL1-0
V2022-10-30HPL1-0
V2023-03-01HFA3-1
SENASTE BORTAMATCHER
F2018-09-29BPL1-3
F2019-09-22BPL0-2
V2020-12-05BPL3-1
V2021-09-19BPL2-1