Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Galton och Fernandes prisas / Sancho med snyggaste målet / Oavgjort för akademilagen

Lördagens nyhetssvep tar upp månadens spelare i dam och herr samt månadens mål på herrsidan. Därutöver korta rapporter om akademilagens oavgjorda matcher. 

Galton och Fernandes prisas

Leah Galton och Bruno Fernandes prisas för sina insatser under april som månadens spelare. Kritiken mot Fernandes har tystnat mer och mer då han växt fram till lagets viktigaste spelare (även om några uppenbarligen ville se att Lindelöf fått priset) och Leah Galton har å sin sida visat sig mycket viktig för damlagets segertåg och nuvarande serieledning. Grattis säger vi!

28-åriga Galton har gjort elva mål hittills under säsongen.

Sancho med snyggaste målet

Jadon Sanchos insats mot Tottenham var ett lyft mot tidigare och han inledde också med matchens första mål på ett mycket snyggt sätt. För målet, där han vek in till höger i straffområdet, och säkert placerade bollen vid målvaktens vänstra stolpe vinner han också månadens mål i Manchester United.

Oavgjort för akademilagen

Båda akademilagen spelade oavgjort i de senaste tillställningarna mot Everton respektive Leicester. U21 fick till slut 2-2 mot Leicester trots en man utvisad och straff emot sig. Noam Emeran blev tvåmålsskytt och gjorde bland annat ett mycket fint frisparksmål med sin vänster (att se nedan). Den unge franske anfallen ses som mycket lovande.

 

Vi kan också notera att mittfältaren Kelly N’Mai provspelade för U21. Talangen återfinns för närvarande i Salford City på utlån från Chester F.C.

U18 å sin tur spelade också 2-2 mot Everton. Jaydan Kamason och Ethan Wheatley hette målskyttarna denna gång. Trots ledning med 2-0 i halvtid lyckades inte laget hålla i för en seger. Evertons unge ytter Coby Emere blev tvåmålskytt med kvitteringen på tilläggstid.