Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Wolverhampton Wanderers
Kan det här laget studsa tillbaka en gång till?

Plötsligt är Manchester United pressade att vinna. Efter förlusten mot West Ham United var bufferten vi hade borta. En dag senare var den tillbaka, sedan Everton besegrat Brighton & Hove Albion. Därmed har vi råd att tappa en av de fyra återstående matcherna. Det vore oklokt om den matchen kom idag.

Hoppet för Manchester United är att laget efter West Ham fick fem matchfria dagar. Det kan vara tillräckligt för att ladda batterierna till överlevnadsnivå.

För det vi har sett den senaste tiden är ett slutkört lag. Det blir så väldigt tydligt i matchernas andrahalvlekar.

Med tomma energidepåer är det jobbigt. Allra helst när du måste jaga i underläge. Det fanns ingenting mot West Ham. Hade vi fått det första målet hade andra halvlek sannolikt sett annorlunda ut (även om forceringen i det absoluta slutskedet var godkänd). Du kan kriga i försvarsställning. Men att vara kreativ när du måste kriga för varje löpsteg är svårt. Det är förstås inte bara kropparna som har varit slut. Det ser vi på många enkla misstag. Den typen av misstag som beror på bristande koncentration eller dålig uppmärksamhet.

Hur det går idag mot Wolverhampton Wanderers beror på två saker. Dels på vilket lag som gör första målet. Gör vi det så är segerchansen mycket stor. Att vi ska vända underläge är svårt att se på förhand.

Viktigast idag är ändå hur mycket de fem matchfria dagarna har hjälpt spelarna.

Det stora kruxet för United idag är att vi sannolikt måste klara oss utan Marcus Rashford. Hans målform har förvisso varit bedrövlig. Men ingen annan har klivit fram. Så vem ska göra mål?

Det enkla är att formera en anfallstrio bestående av Antony, Anthony Martial och Jadon Sancho. Alternativet är att peta in Bruno Fernandes där framme. Men nej.

Och inte kan väl Wout Weghorst vara ett alternativ?

Hoppet är kanske att Alejandro Garnacho kommer in och gör kaos i andra halvlek. För Garnacho från start kan jag inte föreställa mig. Inte när han uppenbarligen inte bedömdes vara redo för ett inhopp förra veckan.

En som däremot kan vara redo från start är Raphaël Varane. Det ger tre möjliga kombinationer i mittförsvaret: Varane och Luke Shaw, Varane och Victor Lindelöf samt Lindelöf och Shaw. Spännande att se vad Erik ten Hag väljer.

Varane och Lindelöf är månne att föredra, då vi i så fall får rejäl förstärkning på vänsterbacken. Men vi vet att Ten Hag gillar att ha en vänsterfot i mittförsvaret.

I alla avseenden får vi idag Manchester United klockan fyra på en lördag.