Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Sir Jim intar pole position / Rice på Uniteds radar / Galton månadens spelare

Dagens Unitedsvep innehåller nytt om klubbförsäljningen (såklart), intresse för en Londonmittfältare, utmärkelser för en damlagsstjärna och bekräftat datum för en elektrisk försäsongsmatch.

Sir Jim Ratcliffe ny favorit i försäljningscirkusen

Sir Jim Ratcliffe, ägare och VD för kemikalieföretaget INEOS och Storbritanniens rikaste man, är nu favoriten för en möjlig försäljning av klubben.

Sheikh Jassim från Qatar har länge setts som den mest troliga att ta över klubben, men Ratcliffes vilja att ingå delägarskap med Glazerfamiljen (där Glazerfamiljen behåller ungefär en femtedel av klubben) ses som en stor faktor till att han nu kommit ett steg närmare till att bli en av klubbens nya ägare, med ett bud på nära 6 miljoner pund. Qatarierns bud däremot, som avser ett köp av hela klubben, ligger enbart på 5 miljoner pund.

Sheikhen ger dock inte upp då förhoppningar finns i Qatarlägret att ett sistaminuten-bud fortfarande kan hamna på bordet. Men enligt The Times har bankgruppen Raine, som överser försäljningen, haft minimal kontakt med Qatars budgivare.

Ett möjligt köp av miljardären hade med stor sannolikhet inneburit ett köp av även Glazerfamiljens andelar i två faser, utspridda över två till fyra år. När Glazerfamiljen först annonserade att klubben var till salu var ett köp av alla klubbens aktier Ratcliffes prioritet, men en kompromiss verkar nu vara det som råder.

United idkar intresse för Rice

Declan Rices framtid i West Ham är allt jämt osäker. Efter en dyster säsong för hamrarna så har en försäljning av landslagsmittfältaren verkat mer och mer trolig. Chelseaproduktens favoritdestination har under året rapporterats vara Arsenal, men enligt The Guardian har United kommit in i bilden som en möjlig rival för att få Rices signatur i sommar.

David Moyes har såklart uttryckt vilja att ha kvar Rice i klubben, men har medgett att möjligheten att han lämnar är en bister verklighet. Mittfältarens kontrakt går ut nästa sommar och möjligheten för honom att lämna med ”flaggan i topp” finns då West Ham är favoriter att vinna Conference League i år. West Ham har satt en hög prislapp på deras juvel på minst 100 miljoner pund, något som har avskräckt Arsenal men kan öppna för United.

Uniteds prioritet i sommar är en anfallare, och som vi tidigare har rapporterat så är Harry Kane Erik Ten Hags förstahandsval, ett köp som inte kommer vara billigt. Men ett annat område som Ten Hag möjligtvis kommer fokusera på i sommar är att addera mer fysik i mittfältet och då ses Rice som en intressant pjäs. Både Mason Mount och Mateo Kovacic ses också som alternativ.

Galton utses till månadens spelare – för andra gången

Damlaget har haft en fantastisk säsong. De toppar ligatabellen med två omgångar kvar att spela, och om någon timme i skrivande stund spelar de sin första final mot Chelsea på Wembley! En riktig stjärna det här året har varit Leah Galton, som nu utses till månadens spelare i United för andra gången den här säsongen. Välförtjänt är det efter fyra mål på de fyra senaste matcherna i ligan. Vi önskar all lycka till Leah Galton och resten av laget idag!

Smällkaramell i raketernas stad

Det har nu bekräftats att den 26:e juli spelar Manchester United och Real Madrid i en riktig smällare till försäsongsmatch i Houston. Real Madrid, som förhoppningsvis slår ut våra grannar på onsdag, har ett stjärnspäckat lag som kommer vara en duglig utmaning för Erik Ten Hags gäng. Vi får se om Aaron Wan-Bissaka lägger till Vinicius Jr i ”vänsteryttrar jag har lagt i min ficka”-lådan. En spännande match som vi markerar i kalendern!

Southampton åker ner

Lite nytt från ligan då det nu är en matematisk omöjlighet för Southampton att klara spärren efter en 0-2 förlust mot Fulham igår. Efter 11 raka säsonger i högsta ligan så får Southampton nöja sig med Championship-spel nästa säsong. En rörig säsong för The Saints har inneburit 3 olika huvudtränare, 24 inspelade poäng och enbart 6 ligasegrar. Southampton kommer nu spela sin enbart 13:e säsong utanför högsta divisionen sedan 1966.

Vi har bidragit till Southamptons nedflyttning med 4 vunna poäng över 2 matcher.