Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag FA-cupfinalen 2023: Manchester United - Chelsea
Till Wembley med allt att vinna

Idag är en historisk dag för Manchester Uniteds damlag. Om en knapp timme spelar man sin första FA-cupfinal någonsin när Chelsea står för motståndet. Det finns bara allt att vinna. 

United har nämligen aldrig vunnit mot Chelsea. Precis, aldrig. Pressen och favoritskapet ligger följaktligen på Londonlaget. För Uniteds del gäller det att omfamna ögonblicket och njuta av ett fullpackat Wembley och förhoppningsvis få energi av det. Att spelarna är laddade och fokuserade tar vi nästan för givet.

Det ska nog inte heller underskattas att det finns spelare i laget som har spelat final tidigare på Wembley. Jag syftar naturligtvis på Ella Toone, Alessia Russo, Mary Earps, och Nikita Parris i förra sommarens EM-final.

Manchester Uniteds lag

Chelseas lag

Införläsning

Ett berg att bestiga, med en trofé att hämta på toppen

 

We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-lee