Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Qatar ger inte upp / McAllister i Ungern / Spelare tillbaks på Carrington

Ett kortare svep går igenom lite nytt om försäljningen (såklart), en ungdomsspelare i Ungern och lite glädjande nyheter om McTominay och Rashford.

Qatar lägger in ett bud – i sista minuten

Sheikh Jassim från Qatar ligger i underläge efter att Sir Jim Ratcliffe går i täten i Glazerfamiljens utdragna försäljning av klubben. Rapporterar har tytt på att Joel och Avram Glazer mest suktar efter att behålla sin femtedel i klubben (delägare och ordförande, respektive) medan Ratcliffe kliver in som majoritetsägare.

Men Qatar ger inte upp då de nu har lagt in i ett ”sista minuten”-bud efter att budgivningen tog slut förra veckan. Qatars bud är för 100% av klubben, men trots det lägger Ratcliffes bud en högre värdering på klubbens andelar. Men en av de viktigaste faktorerna som har rapporterats är att Joel och Avram Glazer vill stanna kvar i en mindre kapacitet i två till fyra år, tills Ratcliffe köper ut deras andel i klubben stegvis.

Dock så kan allt hända såklart, och Sheikh Jassims bud, som sägs innehålla flera förbättringar, innebär en direkt kontantbetalning och hade rensat Uniteds skulder (som ligger på ungefär 536 miljoner pund). Qatars bud innehåller även löften om omfattande investeringar i Old Trafford och en förbättring av truppen.

Försäljningen av klubben har varit omfattande och för en större förståelse kan du på MUSS läsa mer om Jim Ratcliffe samt Sheikh Jassim.

McAllister uttagen i U17-truppen

Uniteds U18-spelare Finley McAllister, som har etablerat sig som ett regelbundet val på mittfältet för Travis Binnions gäng, är en av 21 spelare som kommer åka till Ungern idag för att spela U17-EM. England är en av favoriterna i turneringen och de spelar sin första match imorgon mot Kroatien.

En till Unitedspelare som kommer spela i turneringen är Gabriele Biancheri (Wales). Vissa hade förväntat sig målvakten Elyh Harrison att ta plats i truppen, men han petades i den slutgiltiga uttagningen.

McTominay och Rashford åter på Carrington

Glädjande nyheter från träningsanläggningen då United har bekräftat att både Marcus Rashford och Scott McTominay är tillbaks i träning. McTominay, som skadade sig inför den första kvartsfinalen mot Sevilla i Europa League, har missat 9 matcher men bör nu vara tillgänglig mot Bournemouth. Rashford drog på sig en lättare benskada som innebar att han missade den senaste matchen mot Wolves, men verkar nu alltså vara mer eller mindre återställd.