Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
United arbetar snabbt för Kane / Trio landslagsuttagen / Mount närmar sig?

Dagens nyhetssvep innehåller bland annat en del transfernyheter, både på herr- och damsidan. Vidare så har en väntad trio blivit uttagna till den engelska landslagstrupp som ska spela EM-kval i juni. Utöver det så har klubben tillsammans med Rainbow Devils uppmanat fans att sluta sjunga homofobiska sånger på matcher.

Det och mycket mer hittar ni nedan.

Mount väljer United 

Mason Mount lutar åt att välja Manchester United, om nu Chelsea går med på att sälja mittfältaren. Den mycket trovärdiga David Ornstein skriver att diskussioner mellan United och Chelsea förväntas påbörjas i sinom tid, men han fortsätter med att skriva att det finns ett flertal faktorer som måste lösas först.

Bland annat så måste klubbarna komma överens om en summa, samtidigt som Uniteds prioritering är en anfallare. Sedan så måste situationen kring försäljningen av klubben rätas ut också.

Även The Times har rapporterat att United är intresserade av Mount och att man överväger ett tidigt bud för 24-åringen. Man skriver också att Liverpool, Arsenal och Bayern München är intresserade av Mount, som värderas till runt £70 miljoner av Chelsea.

United arbetar snabbt för Kane

Enligt The Guardians Jacob Steinberg så kommer Manchester United försöka göra förhandlingarna med Tottenham kring Harry Kane så smidiga som möjligt, genom att buda så snabbt som möjligt för anfallaren i sommar.

Enligt Steinberg så vet United att det kommer att bli svårt att övertala Daniel Levy att sälja 29-åringen, men man anser att Kane skulle kunna göra United till en titelutmanare och därför kommer man att testa Levys envishet.

Vidare så skriver man att United också har andra alternativ om man inte skulle få loss Kane, och dessa är Napolis Victor Oshimen och Atalantas Rasmus Højlund. Dock verkar det som att Oshimen kommer att bli alltför dyr, och även om Højlund är ett billigare alternativ, så är man medvetna om att dansken kanske inte skulle vara redo att vara en startspelare nästa säsong.

Väntad trio landslagsuttagen

Gareth Southgate presenterade under gårdagen Englands trupp inför Em-kvalmatcherna mot Malta och Nordmakedonien. I den ingick Luke Shaw, Marcus Rashford och Harry Maguire, vilket var tre väntade val av Southgate.

Sluta sjunga homofobiska sånger

Manchester Uniteds officiella HBTQ+-supportergrupp, Rainbow Devils, har tillsammans med klubben uppmanat matchgående supportrar att sluta sjunga homofobiska sånger under matcher, som till exempel ”rent boys”-ramsan som historiskt sjungits vid matcher mot Chelsea.

Eric Najib, ordförande för supportergruppen, meddelar att ramsan inte bara är kränkande för Chelsea-fans och spelare, utan även för United-supportrar, allierade och andra supportrar inom HBTQ+-gemenskapen” .

Najib fortsätter med att påpeka att ramsan nu klassas av Criminal Prosecution Service (CPS) som ett hatbrott.

Vidare så säger Najib följande.

”Sången får människor att känna sig utanför, känna sig sårade och inte känna sig välkomna. Och det är inte bara en del av United-familjen, utan det är fans från hela världen, på vilken klubb som helst. Fotboll är ett spel för alla, och jag vill att alla ska känna sig inkluderade.”

Klubben skickade under gårdagen ut e-postmeddelanden till sina matchgående fans för att fira klubbens mångsidiga supporterskara och det arbete som gjorts för att minska förekomsten av homofobiska övergrepp.

Kovar vinner pris

Matej Kovars utlåning till Sparta Prag kunde inte ha gått bättre än vad den gjorde. Utöver att han fick mycket speltid, så vann man också ligan. Det ledde till att Kovar under gårdagen prisades som ligans bästa målvakt.

Eldsjäl prisad

Dave Bushell, som är en eldsjäl inom Manchester United akademi, har fått ”Eamonn Dolan Award” som han fick tack vare sina kontributioner till ungdomscoaching. Bushell var varit en del av klubben sedan januari 1995 och har under sin tid i klubben hjälpt talangutvecklingen i Manchester United att utvecklas.

Akademichef Nick Cox hade följande att säga om Bushell.

”Daves år av tjänst för Manchester United har varit fenomenala. Långårig personal som han är avgörande för akademin, de är kulturens väktare och säkerställer att vi förblir trogna de värderingar som har säkerställt att akademin har fortsatt att producera världsklassspelare genom hela dess historia.”

United jagar holländsk talang

Enligt Jamie Spencer på 90min.com så har Manchester United tagit kontakt med PSVs 19-åriga talang Esmee Brugts.

Brugts kontrakt går ut efter säsongen och är därmed tillgänglig på en fri transfer, och enligt Spencer så har alltså United tagit kontakt med Brugts.

Dock skriver man att inget beslut har tagits än och att fler klubbar är intresserade av 19-åringen.

Ytterligare en träningsmatch bekräftad

Manchester United har presenterat ytterligare en träningsmatch, men denna kommer inte att spelas i USA. Istället kommer man att möta Leeds United på Ullevaal Stadion i Norge.

Träningsmatchen kommer att vara lagets första inför den kommande säsongen, då den tar plats den 12 juli.

Aljofree och Aherne skriver proffskontrakt

Ungdomsspelaren Sonny Aljofree har skrivit på sitt första proffskontrakt för klubben. Den 18-årige mittbacken har denna säsong fått mer förtroende i reservlaget, och att han nu fått skriva på ett proffskontrakt känns helt rätt.

Även på damsidan så har en akademispelare skrivit på sitt första proffkontrakt. 19-åriga Alyssa Aherne har varit i klubben sedan 13 års ålder och var med och vann både ligan och cupen förra året.

Aherne hade följande att säga efter påskrivningen.

”Jag är så stolt över att skriva på professionellt i denna fantastiska fotbollsklubb – efter att ha varit här sedan 13 års ålder. Det är en dröm som går i uppfyllelse och en underbar dag för mig och min familj.”