Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchdag: Liverpool - Manchester United
So you’re telling me there’s a chance?

”What are our chances [of winning the league]?”

     ”Not good.”

”You mean… ’not good’ like… one out of a hundred?”

     ”I’d say more like one out of a million.”

Jim Carrey Chance GIF - Find & Share on GIPHY

Manchester Uniteds chanser att vinna ligan är större än en på miljonen. Algoritmen på Fivethirtyeight ger oss faktiskt fem procents chans. Där vill jag påstå att Uniteds chans kraftigt övervärderas. En på hundra, låter rimligare i min värld. Kanske ännu mindre. Men definitivt större än en på miljonen.

Det troliga är att Chelsea har städat av Reading innan en kvart är spelad.

Men så länge där finns ett hopp måste du göra ditt. Manchester United måste vinna mot Liverpool. Helst stort. Vi behöver vinna med sex mål för att äta upp målskillnadsförsprånget, vilket blir aktuellt ifall Chelsea kryssar i Reading (extra osannolikt, då oavgjort är dåligt för båda lagen i den matchen).

Manchester Uniteds damlag kan vara stolta över säsongen de har gjort. Vi utmanar nu de bästa på fullaste allvar. Så till den grad att vi var i final i FA-cupen och har chansen att vinna ligan inför den avslutande omgången.

Skulle vi mot all förmodan bjudas in i matchen så skulle ett misslyckande mot Liverpool vara det bittraste av bittra piller att svälja.

Så lämna inget på bordet. Gör jobbet. Sedan kan vi se tillbaka på den bästa säsongen som Manchester Uniteds damlag någonsin har gjort.

Whatever will be, will be.