Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Fulham 2-1
Old Trafford-sviten håller när säsongen avslutas med vinst

Skön känsla på förhand när matchen idag var utanför skarpt läge. Ändå ville vi förstås se ett bra avslut på Premier Leauge. Det började svajigt men som många gånger för denna säsong så slutar det med seger på Old Trafford.

Vi trodde nog på förhand att Ten Hag skulle rotera lite mer idag, men det verkar inte vara holländarens grej. Han vill säkert hålla ångan uppe på de mer eller mindre ordinarie spelarna inför avslutningen nästa helg och finalen mot City i FA-cupen.

Efter en lite svajig inledning där Fulham mycket väl kunde ha lett med två mål efter straffen, tog United över matchen. Mittfältet började leverera fina passningar och ett par av dem ledde också till mål. Extra kul att Lindelöf fortsätter göra det bra och att en spelare som Fred och Sancho ser allt bättre ut. Vi kommer förstås ändå behöva få in ett par riktigt bra spelare för att utmana om titeln. Frågan är vilka som försvinner under sommaren. Blir lagkapten Maguire kvar? Det återstår att se.

En tredjeplats är hur som helst inte fy skam. Lyckas vi skrälla mot City nästa helg måste säsongen utvärderas som betydligt bättre än väntat. Det känns helt ok redan nu. Betygen får möjligen ses som lite snälla på några håll men ingen gör direkt bort sig idag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Räddar man straffar ska man ha ett bra betyg. Riktigt bra igen med ett par fina räddningar. Blir han kvar?

Tyrell Malacia: 7

Ser lite svajig ut till en början men tar sig rejält och gör en riktigt fin match. Brytningssäker. Bra och tuff mot Mitrovic.

Diogo Dalot: 6

Gör det helt ok utan att glänsa framåt. Har inte tagit sin startplats åter.

Victor Lindelöf: 7

Stabil igen. Har fått en ordentligt lyft efter att ha fått förtroendet när Martinez skadade sig. Kul.

Harry Maguire: 6

Frågan är om det var sista matchen för lagkapten Magurie, ingen vet. Han gör det hur som helst fullt godkänt idag, står ofta rätt.

Casemiro: 6

Fortsätter hålla formen även om han ser lite vilsen ut på Fulhams mål och drar dessutom på sig en straff. Annars bra igen.

Fred: 7

Spelat ganska lite på slutet men gör det riktigt bra idag tycker jag. Säker i passningsspelet och en delikatess till Fernandes mål.

Bruno Fernandes: 8

Många fina passningar idag som sitter och dessutom målgörare igen. Som så många gånger förr dominerar han lagets offensiv.

Jadon Sancho: 7

Tycker han tar steg hela vägen och vi hoppas formen sitter till nästa säsong. Självförtroendet tycks i alla fall bättre än tidigare och viktigt att få göra mål.

Alejandro Garnacho: 6

Alltid pigg men får inte riktigt den sista tajmingen att stämma fullt ut. Ribbträff som bäst. Borde nog spelat Rashford i minut 28.

Marcus Rashford: 7

Håller sin fina säsongsform och tar flera bra avslut utan att näta idag dock.

Christian Eriksen: 6

Inbytt 66. Hinner inte göra några stora avtryck men är sällan dålig.

Scott McTominay: 6

Inbytt 66. Kommer in och hjälper till i defensiven. Helt ok.

 

Anthony Martial: 6

Inbytt 66. Ganska intetsägande inhopp idag men gör några bra saker.

Wout Weghorst: 5

Inbytt 77. Kan inte säga att jag såg Weghorst direkt röra bollen innan han fick chansen att sätta dit sitt första PL-mål. Symtomatiskt att han missar.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Kanske lite udda att inte rotera mer inför nästa helg men vi gissar att han vill hålla ångan uppe inför vad som är en riktigt stor match. Inget att klaga på vid bibehållen svit på Old Trafford.