Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Antony tillgänglig mot City / Shaw åter i träning / United sugna på tysk målvakt

Dagens svep innehåller lite skadeuppdateringar. Vi har även ett nytt rykte för damlaget, och ett nytillskott i Premier League. Till sist så tar vi farväl till två klubbar som inte är med oss längre.

Antonys skada inte lika illa som befarad

Antony, som fick kliva av på bår mot Chelsea förra veckan, verkar inte ligga lika mycket i farozonen som många trodde. Enligt Erik Ten Hag borde brassen vara tillgänglig mot Manchester city på lördag.

Shaw är tillbaka på Carrington

En annan skadad Unitedspelare är Luke Shaw, som även han fick kliva av i halvtid mot Chelsea med känningar i ryggen. Men även Shaw verkar ligga bra till då han syntes till på lagträningen i lördags. Huruvida Shaw är tillgänglig mot city eller inte har inte klargjorts ännu.

United intresserade av Leitzig

Damlaget har fått upp ögonen för Janina Leitzig, till vardags målvakt i Leicester City, som en möjlig sommarvärvning. Leitzig är på lån från Bayern Munchen och Leicester City är intresserade av att ge tyskan ett permanent kontrakt. United är även de intresserade av Leitzig, och kan kämpa med Leicester om att få tyskans signatur till sommaren.

Vi vet inte om värvningen skulle vara för bredd på målvaktspositionen eller som långtidsersättare för Mary Earps. Earps är given målvaktsetta i United, och vann guldhandsken i WSL den här säsongen med 12 hållna nollor. Hon valdes även till världens bästa målvakt 2022.

Ten Hag: Martínez redo inför försäsongen

Ten Hag har hävdat i en intervju med Viaplay att Lisandro Martínez förväntas vara tillgänglig för spel lagom till försäsongen som börjar den 12:e juli. Martínez fick se sin första säsong i United sluta tidigt när han fick en fraktur i mellanfotsbenet mot Sevilla i april.

In memoriam: Leicester City och Leeds United

Leicester City

Vi tillbringar en skål till Leicester City, rävarna som kommer från en stad som mest är känd för potatischips, som efter nio raka säsonger i högsta divisionen tvingas spela bortamatcher mot Plymouth Argyle och Rotherham nästa säsong. Jag personligen minns Leicester City med glädje; 2015-16 var kanske den mest otroliga säsongen i engelsk fotbollshistoria då Leicester vann ligan efter att ha varit nedflyttningsfavoriter.

Om Harvey Barnes, James Maddison och Youri Tielemans hänger med ner till Championship återstår att se men får väl ändå ses som osannolikt.

Leeds United

Kort och gott tillbringar vi inte en skål till Leeds United, som även de får spela bortamatcher mot Plymouth Argyle och Rotherham nästa säsong. Det känns inte mer än rätt. Bye, bye!

Big Sam lyckades inte rädda kvar Leeds United i fotbollens finrum.

Luton i Premier League för första gången

Vad förknippar ni med Luton Town? Förmodligen inte mycket. Om ni har koll på fotbollshistoria vet ni att Luton spelade en hel del säsonger i gamla Division 1 på 80 och 90-talen, där de oftast höll till i den nedre halvan av tabellen.

Men för majoriteten av Lutons historia har de studsat i de lägre divisionerna och för bara tio säsonger sedan fick de inte ens hänga i Football League, utan kickade boll utanför ligasystemet. En meteorisk och sagolik resa har nu slutat med att Luton för första gången någonsin spelar Premier League och för första gången sedan 1992 spelar i högsta divisionen efter vinst mot Coventry i lördags som slutade med en lång och nervig straffläggning.

Luton är den första klubben någonsin i Premier League-eran som har tagit sig hela vägen från spel utanför ligasystemet till Premier League. Som grädde på moset så är Lutonspelaren Pelly Ruddock Mpanzu den enda spelaren som har tagit sig från slammet som är semi-proffsligorna ändå upp till Premier League med samma klubb.

Eftersom skribenten är en hopplös fotbollsromantiker rekommenderar jag att ni inte stannar vid den här artikeln utan även kollar på ett sammandrag över Lutons sagolika resa och även läser på om deras minst sagt sjabbiga arena Kenilworth Road som kommer behöva en makeover till nästa säsong.

Haaland kommer inte traska igenom den där ingången. Han kommer använda en annan skitingång som vi har. Det här är vad vi har att erbjuda killar, så ta vara på det! Vår arena kommer bli ett tillskott i Premier League.”, säger VD Gary Sweet om Kenilworth Roads minst sagt unika faciliteter.