Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Rashford i säsongens lag / United i dragkamp om brasse / Ungdomarnas öden lär dröja

Dagens svep innehåller bland annat lite transfernytt från damlaget, när United beslutar sig om framtiderna för flera ungdomsspelare, vart Ona Batlle ska spela sin fotboll och en utmärkelse för Rashford.

Rashford en av elva bästa i Europa League

Marcus Rashford har varit mycket formstark efter VM och har utmärkt sig inte bara i Premier League utan även i Europa. Rashford blir nu uppmärksammad av UEFA då han benämns i Europa Leagues ”säsongens lag”, som vänsterytter. Rashford har bidragit med 6 mål i 9 matcher i Europa League, bland annat tre blytunga mål mot Barcelona och Real Betis i slutspelet.

Bland hans hypotetiska lagkamrater i laget hittar vi två som faktiskt är gamla lagkamrater! Inga mindre än före detta Unitedspelarna och numera del av Mourinhos Roma; Nemanja Matic och Chris Smalling, som fick dra det korta strået i Europa League-finalen när de förlorade mot Sevilla förra veckan.

Kerolin attraherar intresse från United

Damlaget söker förstärkningar i sommar efter den bästa säsongen i dess historia och har nu siktet inställt på brasilianskan Kerolin, till vardags tia i Brasiliens landslag och i amerikanska North Carolina Courage.

Den 23-årige brassen anses vara en stor talang, men var avstängd från fotbollsaktivitet i 2 år mellan 2019 och 2021 på grund av ett positivt dopingtest. 2021 fick hon göra comeback i Pia Sundhages Brasilien och hennes karriär har sedan dess tagit fart. Efter en kort sejour i Spanien, där hon utsågs till La Ligas bästa spelare, skrev hon förra året på ett 3-årskontrakt för North Carolina Courage. Nu uppvaktas hon av fyra damlagsbjässar i Lyon, Barcelona, Chelsea och Manchester United, enligt ESPN.

Brasilianskan utvärderar nu vilket av lagen som är bäst för hennes karriär, och enligt rapporter skulle en eventuell affär vara ”nivåer i värde och lön som är betydligt högre än genomsnittet i damfotboll”. Vi kan då räkna med en dyr affär för den klubben som får brasilianskans signatur.

Amad, Fernandez och Hannibals framtider ännu oklara

United kommer avvakta med beslut om flera ungdomsspelare förrän efter försäsongsturnén i USA i sommar. Det handlar först och främst om Amad Diallo, Alvaro Fernandez och Hannibal Mejbri som alla har imponerat på lån till Sunderland, Preston och Birmingham (respektive) den här säsongen.

Både Amad och Alvaro Fernandez vann pris för ”årets unga spelare” i deras respektive klubbar. Även Hannibal har fått gott om speltid i Birmingham. Ten Hag sägs vilja kika närmare på sina unga adepter innan han beslutar om deras framtider. Fernandez och Hannibal sägs vara favoriter för att gå på lån nästa fönster, men Amad, som mäktade med 14 mål under sin tid i Sunderland, kan mycket väl få en roll att spela i A-laget nästa säsong.

Andra ungdomsspelare som Charlie McNeill och Charlie Savage förväntas också lämna på lån till sommaren. På grund av Uniteds avsaknad av spetsanfallare kan dock McNeill medverka i försäsongen. McNeill var på lån till Newport County den här säsongen och fick smaka på proffsfotboll för första gången. Även Charlie Savage fick värdefull erfarenhet i Forest Green Rovers i år, men förväntas inte vara med i Ten Hags planer och kommer med hög sannolikhet öronmärkas för lån.

Batlles vara eller icke vara

Superstjärnan Ona Batlle (inte Battle) har etablerat sig som en av världens bästa ytterbackar i Manchester United men har lagom till sommaren ryktats bort från klubben. Hennes kontrakt löper ut den här säsongen och Barcelona sägs vara väldigt nära att värva spanjorskan. Så pass nära att rapporter om att Batlle har genomfört en medicinsk undersökning hos katalanerna har flutit upp till ytan, något som dementeras av Mail Sports Kathryn Batte.

”Fortfarande en väldigt god chans att hon lämnar men inget är överenskommet ännu och spelaren har inte medgivit sitt beslut till United än.”

Ett Tottenham i kris tittar norrut

Tottenham Hotspur har haft en minst sagt besvikande säsong, där de missade Europaspel helt och hållet och slutade på en åttonde plats. Och ni vet väl vad Tottenham gör då? Jo, de sparkar tränare.

Det är bara fråga Giorgio Chiellini, Tottenham är väldigt lätta att läsa. Tottenham har genomfört 18 tränarbyten sen millennieskiftet och 7 av dem har skett de senaste 4 åren. Så Ange Postecoglou, som nu tar över, får nog skärpa till sig rejält om han vill ha Daniel Levys välsignelse. Det kommer bli en tuff framtid för Spurs, vars ledstjärna Harry Kane ryktas bort i sommar, med United som favoritdestination.

Australiensaren Postecoglou kommer från Celtic, där han denna säsong vann den skotska ”trippeln”: ligan, inhemska cupen och ligacupen. Det låter mer imponerande än det kanske är, med tanke på att Celtic har gjort det 8 gånger tidigare.