Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Sammanfattning av Transferkarusellen hittills

Sommar för mig är sol, golf och transferrykten. Denna sommaren har jag hittills spelat 15 golfrundor, men frågan är om inte transferjournalisterna jobbar ännu hårdare. 

Laurie Whitwell på The Athletic rapporterar att ten Hag är anledningen till att United har en såpass hög aktivitet på transfermarknaden såhär tidigt på transfersäsongen. Erik ten Hag hoppas att United skall vara snabbare än vad vi brukar vara och kunna stänga vissa transfers tidigt.

Nedan följer en snabb sammanfattning av det mest substansiella som hittills har rapporteras iår

De Gea

I april kom rapporter gällande att klubben och De Gea hade kommit överens om ett avtal. De Geas kontrakt går som de flesta av er vet ut i slutet av månaden och det har rapporteras att en Saudiarabisk klubb skall vara intresserad. Det enda som saknas för att De Gea skall få ett förlängt kontrakt är att United skriver under kontraktet, då De Gea redan skall ha accepterat det nya kontraktet.

Att inte United har skrivit på det nya kontrakt kan inte annat än att tolkas som att det är tveksamma gällande en fortsättning. Det har rapporteras att United skall vara intresserade i en målvakt som kan utmana De Gea. Namn som har nämnts är är Brentford målvakt David Raya och Portos 23-åriga målvakt Diogo Costa, som rapporteras ha en utköpsklausul runt 70 miljoner pund.

Dean Henderson

Whitwell rapporterar att Nottingham Forest kommer lägga ett bud på Dean Henderson, som spenderade den gångna säsongen utlånad till Forest. United skall enligt Whitwell vara öppna för att sälja, men först när De Geas framtid är avgjord. Uniteds värdering sägs ligga runt 25 miljoner pund.

Kim Min-jae

Den mittback som hittills ryktas mest till United är Napolis Kim Min-jae. Flera rapporter i Italien har sagt att det är klart, medans ingen i England verkar ha hört något. Ryktet är att Kim har en utköpsklausul i sitt kontrakt som endast är aktiv en kortare period under sommaren (de flesta rapporter tyder på att den är aktiv endast i juli) och skulle värdera Min-jae under marknadspris. Det enda som vi definitivt vet är att Kim de närmaste veckorna kommer befinna sig i Sydkorea för att genomföra sin militärtjänstgöring. Whitwell rapporterar att Min-jaes transfer till stor del beror på om United kommer sälja Harry Maguire, något som Fabrizo Romano rapporterade att båda parter var inställda på. Däremot spelar Whitwell ner dessa rykten och säger att han snarare hört att Maguire skall önska att stanna på Old Trafford. Om en transfer skulle bli av för Harry sägs West Ham och Tottenham vara intresserade och priset sägs ligga runt 40 miljoner pund. Problemet är att Maguires lön på 190,000 pund i veckan begränsar marknaden för honom.

Mason Mount

Transfer som skall vara närmast att gå i lås är Mason Mount. Ett flertal källor har tidigare rapporterat att  Mount skall vara väldigt attraherad av iden att spela för United och de personliga villkoren kommer inte bli några problem (vissa rapporterar att de personliga villkoren redan är klara). Hindret som återstår är värderingen av spelaren. Whitwell rapporterar att Chelsea värderar Mount runt 70 miljoner pund, medans United startar sin värdering runt 40 miljoner pund. Värt att notera är att Mount endast har ett år kvar på kontraktet. Det som talar för en transfer är att Mount verkar vilja gå till United samt att Chelsea är i stort behov av att tunna ut sin väldigt breda trupp.

Harry Kane

Prioriteten i sommar är att värva en anfallare och den anfallaren ten Hag helst värvar är Harry Kane. Kane sägs vara öppen för att lämna Tottenham i sommar och Whitwell rapporterat att ten Hag tror att United har en möjlighet att värva honom i sommar och försöker övertyga John Murtough att iallafall försöka. Daniel Levy sägs dock stå orubblig i att Kane icke kommer säljas till en annan Premier League klubb. United är inte heller ensamma i sin jakt efter Harry Kane. Även Real Madrid skall ha ett intresse av engelsmannen efter att Benzema lämnat för spel i Saudiarabien. Uniteds jakt efter Harry Kane känns som en trasig skiva och det är med denna insikt som United även kollar på andra alternativ.

Rasmus Højlund

Den unga dansken (född 2003) Rasmus Højlund har iår gjort nio mål och två assist för sitt Atalanta. Hans gångna säsong skall ha väckt ten Hags intresse som ser Højlund som en anfallare med stor potential. Samstämmiga uppgifter rapporterat att ten Hag har haft videosamtal med dansken och att Højlund drömmer om att spela för United. Whitwell rapporterar att Atalanta minst begär 40 miljoner pund för anfallaren som anslöt till dem i augusti från Sturm Graz för 17 miljoner pund. Whitwell rapporterar att ten Hag helst värvar en given målskytt (helst Harry Kane) samt en anfallare med stor potential (troligtvis Rasmus Højlund) det är därför inte självklart att Højlund skall ses som ett alternativ till Kane, utan snarare fylla en annan funktion.

Vidare rapporterar Whitwell att det verkar bli en sommar med stor transfer aktivitet för United. Bifogar nedan hela Whitwell artikel från The Athletic