Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trovärdiga uppgifter
Done deal: André Onana till Manchester United

Manchester United får sin målvakt! På söndagskvällen kommer uppgifter som säger att André Onana till United nu är en done deal. Det rapporteras att United är överens med både Inter och målvakten.

Alfredo Pedullà tycks ha varit först med uppgifterna. Han menar att övergångssumman landar på 50 miljoner euro, med 4 miljoner i prestationsbaserade klausuler. Några minuter därefter hakade Fabrizio Romano på (märkligt med denne Romano, han har alltid oturen att bli slagen med några minuter…).

Från England följde sedan Laurie Whitwell på The Athletic upp med att det personliga avtalet mellan United och Onana är klart. Målvakten uppges skriva på ett femårskontrakt. (Samma uppgifter nådde, som av en slump, Romano en stund därefter.) Whitwell menar emellertid att klubbarna bara är ”väldigt nära” att vara överens om övergångssumman.

Förhoppningen ska vara att Onana är med på planet när United på onsdag reser till USA. Det förutsätter förstås att läkarundersökningen då är avklarad och vi vet att dessa brukar kunna vara tidskrävande den här tiden på året (på deadline day däremot är läkarkollen snabb som satan, märkligt det där).

Av allt att döma har Erik ten Hag nu fått sin målvakt. Så återstår det att se om den officiella bekräftelsen kommer i början av veckan eller något senare.