Injury time

Landslagsuppehåll = skadeuppehåll. Man ska inte underskatta betydelsen av att skriva på för Manchester United i ett skadeperspektiv.

I går tvingades Shinji Kagawa stå över Japans match på grund av ryggproblem och Robin van Persie bytte i halvtid med problem i benet.

Ingen sägs vara särskilt svårt skadad, men va fan. Ändå, liksom.

Enda uppgifter hittills om RvP är van Gaal – som inte är läkare vad jag vet – som uttalade sig för SBS6:

”It does not seem to be too serious, but we did not want to take any risks”.

Kagawa själv:

”I felt a twinge in the back during practice when I was on the ball. I had some treatment but didn’t want to risk causing the team trouble by playing

Utan att jag är läkarutbildad heller kan jag mycket väl se både van Persie och Kagawa antingen ”bara” missa Wigan på lördag eller vara borta i en månad. Så cynisk blir man när man upplever denna epok som Unitedfan.

* Tompa Cleverley hyllades som Englands näste stormittfältare efter 5-0 i Moldavien. Efter 1-1 mot Ukraina får han kritik, dels för att han missade öppna mål och dels för att han inte var tillnärmelsevis lika bra i går som i fredags.

Så är det här i fotbollsvärlden.

Kul att Welbeck kom in och satte fart på det hela och fixade straffen som gav kvitteringen. Men även han missade en sitter.

* Javier Hernandez, också tveksam till lördag gissar jag med tanke på jorden runt-resan, gjorde mål för Mexiko i natt.

Viktigt för honom, viktigt för Mexiko och viktigt för United.


* Annars var den mest framstående Unitedspelaren i går ingen mindre än Robbie Brady som gjorde en alldeles lysande landslagsdebut för Irland. Låt vara att det var fotbollsbjässarna i Oman på andra sidan, men 1+2 i sin första seniorlandskamp ska premieras ändå.

* Själv såg jag Österrike-Tyskland i går och imponerades storligen – igen – av Mats Hummels. Framförallt i första halvlek var en enastående. Med tanke på att vi har ett mittförsvar som tagit över efter Tottenham som ligans mest skadebenägna så föreslår jag här och nu att Fergie plockar in Mats när Vida och/eller Rio inte vill/kan vara med längre.

* Hissen verkar inte gå ända upp när Rio d.ä sätter sig bakom ratten.

Schysst av The Sun att kalla honom för ”England star” i alla fall. Lite plåster på såren.

* UPDATE! Antonio Valencia blev utvisad i 90:e för Ecuador i natt. Två gula kort, det andra för obstruktion. Nu kanske han slipper en resa till Sydamerika på grund av avstängning.

Hoppas.

* Tre dagar kvar.

Sen börjar livet igen.