We’ll never walk alone

Robin van Persie:

”It’s always nice to be recognised by the fans. I have settled into the club quite quickly and I am really enjoying playing in this team. I would like to thank the fans for all their support.

”It’s not all about scoring goals, but obviously that does help. It’s great that so many players have scored goals over the season so far.

”December is always a difficult month and I feel we have come through this period as we wanted to and hopefully we can now push on for the rest of the season.

Fint så.

* Blev blockerad av en användare på twitter i dag, för första gången i livet vad jag vet.

Det var inga mindre än tillverkarna av ”manifestet”, Chevrolet ”FC”, som stod för den manövern. Dom uppskattade tydligen att jag skickade det här till dom:

Och då är det förstås helt logiskt att välja bort att få se sån kritik.

Chevrolet ”FC:s” hemsida hittar ni här. Får rysningar av obehag av att läsa texten (inte den om hjälp till barn, ska tilläggas). Ska man döda rivaliteten mellan United och Liverpool kan man lika gärna döda fotbollen och spela i samma lag allihopa.

Det är förstås ett gäng jänkare, helt utan känsla, som brainstormat fram den där videon. Som Charlotte.

* Och så ska dom här turturduvorna spela match på Old Trafford på söndag.

Chevrolet har dagen till ära utrustat alla spelare med en duva i stället för en maskot att hålla i handen vid utmarschen och sen ska samtliga spelare kindpussas innan avspark. Därefter ska hela publiken tillsammans resa sig upp, hålla hand och bränna av We Shall Overcome – minst ett tiotal gånger under de första 20 minuterna. Det här har jag fått från säkra källor.

Lika säkra källor säger att klubbarna redan skickat en förfrågan till FA om att få tillåtelse att redan på förhand komma överens om ett oavgjort resultat.

* Steven Gerrard – kärlekskaptenen i den ena av systerklubbarna tycker om att spela mot sin älskade motståndare. Läs här.

Och Paul Scholes – som bara har Liverpool-merch i sitt hem – ser också fram emot mötet. Read.

* Ni noterade kanske att 2012 års bästa lag bara bestod av spelare från spanska ligan. Jag protesterar inte emot det, det är bara att konstatera att spelare i Real Madrid och Barcelona hålls väldigt högt av medspelare runt om i världen och av media och tränare på samma planet.

Inte heller protesterar jag mot att den lille från Rosario fick priset som universums bäste heller även om jag håller Ronaldo som en mer komplett spelare.

Och jag är BANNE MIG inte den som säger emot när Georgiens lagkapten Jaba Kankava röstar så här på sina topp tre i världen 2012:

1) Wayne Rooney, 2) Leo Messi, 3) Xavi.

Kungligt.

Själva röstningen från media, förbundskaptener och lagkaptener är kanske det mest intressanta. Förutom Kankava minst sagt originella val så hittar vi följande som tycker att van Persie är bättre än Messi:

Wesley Sneijder: 1) van Persie, 2) Messi, 3) CRonaldo.

Lucas Neill: 1) CRonaldo, 2) van Persie, 3) Messi.

Ragnar Klavan (Estlands lagkapten): 1) van Persie, 2) Messi, 3) Pirlo.

Bruno Alves: 1) CRonaldo, 2) Falcao, 3) van Persie.

Wongsa Panupong (Thailands lagkapten): 1) CRonaldo, 2) Iniesta, 3) van Persie.

Stephen Keshi (Nigerias förbundskapten): 1) Yaya, 2) Drogba, 3) van Persie.

Stort för Robin att vara så högt hållen i Estland. Sneijders röst var lika oväntad som Scholes gula kort senast, men att Ragnar slog till måste betyda mycket för van Persie.

Och bland övriga röstare hittar vi Uniteds ende lagkapten i landslagsvärlden:

Darren Fletcher: 1) CRonaldo, 2) Messi, 3) van Persie.

Och vår egen förbundskapten dissade Messi helt. Coolt.

Erik Hamrén: 1) Ibrahimovic, 2) Casillas, 3) Ronaldo.

Här är förresten hela listan med röster.

Och dom verkar rätt flänga i Baltikum. Kolla också hur Tomas Danilevicius, lagkapten i Litauen, tycker:

1) Ibra, 2) Rooney, 3) Pique.

Oväntat.

* Sist: Jag tror vi spelar brallorna av vår bättre hälft på söndag, trots eller tack vare (beror på vem du är) att Howard Webb skipar rättvisa (som om det skulle behövas mellan dessa 22 polare).

Tyvärr.