Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jippo? Knappast för Unitedfansen

Så blev det då till slut klart – förutsatt att Sportbladet inte fått tuppjuck helt och hållet – och United kommer till Sverige i år igen.
6 augusti på Friends Arena spelas halvgenrepet inför Community Shield.
Solnapojkarna i svart och gult står för motståndet tre dagar innan Rio lirar sin testimonial mot Sevilla på Old Trafford.
Aldrig fel oavsett omständigheter. Och så länge svenska lag tänker fortsätta på den inslagna vägen och inte gå längre än till Tipscupen i Europa är det på den här nivån vi får se United i vårt avlånga land. Fördelen med det här jämfört med förra säsongens ”Supermatchen” är att det förhoppningsvis inte kan bli pinsammare, arrangemangsmässigt.
Och det är är ju på förhand allt annat än en supermatch för Unitedfans. 
AIK-fansen, de jag såg, var skapligt uppretade över matchen som de genast döpte till ett ”jippo”. Det får i så fall vara från deras sida. Tror inte att RvP och Vidic ser Martin Mutumba och Daniel Majstorovic som supermotstånd.
Och vill AIK – styrelsen i det här fallet – möta United får det förstås vara på Uniteds villkor. Det finns en viss skillnad i status på de två lagen.
Tror jag.
Nu återstår att se hur Moyes Red and White Army ställer sig till AIK kontra Sevilla. Det går alltid att komma runt kontrakt – som enligt Bladet säger att de bästa tillgängliga ska spela på Friends – och köra Januzaj istället för Kagawa i Solna, men frågan är om Moyes vill det. Rimligen borde det ju vara bättre att köra tunga gardet i Sverige då det innebär mer vila inför ligagenrepet mot Wigan.
Rio kan väl bjuda in några rappare till sitt lag i stället.
Eller Will och Jaden Smith.

Fast Will har vissa problem med sina soccer skills.

* Naniryktena börjar ta fart på allvar och enligt rapporter ska United ha tackat nej till Galatasarays bud då det ansågs vara för lågt.
Och vad är det för summor som nämns egentligen?! £8 miljoner pund? För fanden! Han är ju värd åtminstone £11-12 mille.
* Alexander tar verkligen chansen att njuta av sin semi-pension. Enligt MEN – för övrigt på väg att bli svartlistad av mig eftersom jag fortfarande inte fått min tidning med SAF-specialen – drar Fergieklanen på en kryssning runt Skottland.
Och det är ingen lek, enligt Craig Brown:
“Sir Alex is deadly serious about this.
Oj.
* Thiago Alcantara reagerade så här i går kväll när det började snackas Manchester United.
Cyniker som jag är tror jag att det handlar lika mycket om att sätta press på Barca som att inte ta död på ryktena.
* Vi fortsätter på samma tema och tar en titt på dagens mest uppmärksammade tweet i fotbollsvärlden.

Gick pulsen upp?
Det började susa i Monaco i alla fall, that’s for sure.