Thiago in – Bébe ut?

Två huvudpunkter att avhandla denna den lataste av alla sommardagar:

Rooney.

Thiago.

* Vi börjar bakifrån, med de mest spännande av nyheter. En av världens hetaste mittfältare sägs mer och mer och oftare och oftare vara riktigt nära en övergång till United. Som ni vet är jag oftast skeptisk till övergångar av den här digniteten, mycket för att United ytterst sällan köper den här typen av spelare.

Thiago Alcantara är ju mittfältare för bövelen!

Men jag har av någon anledning gått igång på just den här affären. Av det jag sett av Mazinhos grabb så har han allt som behövs: tekniken, blicken, passningsspelet, den självsäkra auran som kommer per automatik när man fostrats som mittfältare i Barca.

Hattrickskytten från U21-finalen häromveckan …

… som utsågs till turneringens mest värdefulle spelare, ska dessutom kosta ynka £17 mille. I mina ögon rena rama rånet och det är svårt att se Moyes göra någon bättre premiäraffär.

Problemet för honom är att killar som Iniesta och Fabregas ligger före i hierarkin, men enligt Guardian gör Barca förstås ändå allt dom kan för att behålla Alcantara. Lite som United gjorde med Pogba.

Det är dock tystare på de andra ryktena in-spelarna som Strootman, Ronaldo, Lewandowski och Baines.

Annars är senaste veckans mest ut-snack Bébés utspel om Sporting:

”I would love to play for Sporting. The club would suit me, and it is an ambition of mine to play for them.

Thiago in – Bébe ut. Det kan jag acceptera. Om än något motvilligt.

* Wayne Rooney då?

Det har gått 40 dagar sedan Sir Alex avslöjade att Rooney för andra gången bett att få lämna klubben, men fortfarande har ingen i Rooneylägret sagt ett ord officiellt för att bekräfta eller dementera detta.

Det börjar bli dags. På riktigt.

Tycker han inte att det är förnedrande att kopplas ihop med Arsenal?

Om han nu vill stanna, skulle han inte vilja att fansen skulle få veta det?

Hans rådgivare med Paul Stretford i spetsen må vara rika som troll, men kompetensen i relationen med fansen är på samma nivå som Glazyrernas. För oavsett hur mycket businessman och professionell Rooney är, med bara sitt eget bästa för ögonen, så borde åtminstone hans team ha koll på att fansen måste få sitt också. Trots att det helt och hållet, så klart, saknas lojaliteter i gemene proffsfotbollsspelares gener.

* För oss som missade Kagawas insats mot Italien häromdagen finns detta att tillgå.

Inlägget vid 1,30 är fantastiskt och målet vid 6,00 likaså. Hans generella insats i den här matchen, där han hängde mest till vänster, visar exakt varför vi ska ha enorma förväntningar på Kagawa i höst. Moyes måste ha suttit med öppen mun och njutit av det här framträdandet, samtidigt som det sköljde över honom vilken konkurrenssituation hans nya lag har i de offensiva positionerna.

Och dessutom visade Kagawa att han minsann kan spela med vänsterkanten som utgångspunkt om han får ett sånt här samspel med en vänsterback och slipper slicka sidlinjen.

Fixar Evra det? Eller är det Baines-time?

* I morgon börjar U20-VM med nye Varela i Uruguay, Wigans rekordbänknötare Henriquez i Chile och trion Thorpe, Cole och Johnstone i England.

* Sist: Belgiske talangen Adnan Januzaj är väl inte den Unitedspelare som mest håller tummarna för att Alcantara kommer in. Och det kanske är en av anledningarna till att han fortfarande inte sajnat något nytt kontrakt.

Dock twittrade han detta för en liten stund sedan.

Då gör vi det. Resten av dagen faktiskt.