Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Which Nani is it?

nannana
Fem års förlängning är skapligt saftigt. Det hade inte många andra än Jorge Mendes fixat med United och Nani. Men nu är det som det är och portugisen har tänkt stanna i Manchester åtminstone tills han passerat de 30. Den stora frågan är dock vilken av Nani som får förnyat förtroende i form av ett (löneförhöjt?) kontrakt.
Den oduglige, speldyslektiske medelmåttan?
Den fenomenale, bollbegåvade stjärnan?
Tyvärr är det inte mycket som talar för alternativ två, honom var det ett par år sedan vi såg, utan det mesta pekar på att det blir en kombination av de båda. Men anser Moyes att han har råd att ha kvar Nani är jag inte den som protesterar med tanke på vad vi vet att han kan prestera. Jag har också en känsla av att Moyes har lite mer tålamod med grabben, vilket skulle kunna betyda att han inte petas direkt efter en frustrerande insats.
Det kan bara vara bra för Nani, Moyes, United och oss fans.
Dock kan vi undra en del var han är tänkt att användas, då han kan spela både till höger och vänster. När han varit som allra bäst har det varit från högerkanten och där finns förstås en tanke att få igång Valencia igen samt ge Wille Zaha lite Premier League-rutin. Det ultimata vore att han hittade sin roll till vänster så vi slapp se en viss Watfordprodukt där.
Men, som sagt, fem år är verkligen att ta i. Nu väntar vi spänt på vad han gör med det förtroendet.
Förhoppningsvis blir det Michael Jackson Nani good och inte Michael Jackson Nani Bad vi får ta del av fram tills 2018.
* 24 oktober släpps Alexander Chapman Fergusons senaste biografi.
Tyvärr har jag svårt att se några omvälvande stycken komma fram där så länge han är kvar i en officiell kapacitet i klubben. Men han får gärna förvåna mig.
* Såg något härmodagen om att Alan Hansen lämnar BBC och Match of the Day men kollade inte närmare på det förrän i dag.
Och då visar det sig att det är först EFTER säsongen. Det säger en del om mycket att han får det utrymme han får trots att det är nio månader kvar tills han avgår. Det är som om han avslutade sin karriär på planen och inte utanför den.
Det är svårt att föreställa sig Thomas Wernerson – är han kvar på SVT? visas Fotbollskväll fortfarande? – få samma publika uppmärksamhet om han gick ut med samma info i samma läge.
Alan Hansen har i alla fall haft den goda smaken att ta med fem United-spelare i sin drömelva frÃ¥n PL-eran. Tyvärr fick han med tre Chelseapojkar och det är väl en för mycket. Men med sÃ¥ mÃ¥nga spelare och lag som varit ”absolutely sensational” har han haft svÃ¥rt att välja.
Jag kontrar direkt med denna elva, helt utan Unitedspelare då jag känner mig aningen partisk i målet:

Cech

Dixon – Campbell – McGrath – Cole

McManaman – Gerrard – Lampard – Ginola

Shearer – Henry

Inga invändningar va?

* För er som tänker avnjuta kvällens lyxmiddag från Dublin finns här en fin hyllningstext om Borås favoritson.

Själv väljer jag givetvis Rickie Lambert & co.

Jag ser hellre Southampton-Stoke än Milan-Inter. Serie A är bara en hög med illaluktande bajs som inte ens borde få tillåtelse att forslas genom avloppssystemet till reningsverket. Jag vet, min kärlek till England kanske är aningslös och gränsar till hopplös, men jag kan inte hjälpa vad mitt hjärta ropar.

Det är inget hjärnan kan påverka, jag njuter när jag ser Jonathan Walters skjuter vansinnigt usla straffar utanför, jag skrockar förnöjt när Richard Dunne gör ett träbensaktigt självmål, jag svimmar nästan av vällust när Lee Cattermole sätter dobbarna i ännu en formidabel motståndare.

Serie A framstår som en nedpissad luffare, ett söndersprängt krigsfartyg, en handikappad fiskgjuse i jämförelse.

Det är svårt att sätta ord på min passion för Premier League.

Jag älskar bara.

Jag kan inte rå för det.

Fotnot: Jag kan ha skrivit en av punkterna ovan utan att riktigt mena orden.