Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fergie the fiend

rocken
Så.
Då var Alexanders senaste biografi avklarad. Den slutade ganska abrupt med vad som kändes ett hundratal statistiksidor. En habil, platt och stundtals njutbar bok, men ingenting som satte några djupare spår i mig. Det fanns några fascinerande delar, där han överraskande öppet beskrev sitt förhållande till vissa spelare. Det påminde lite om när Göran Persson i tv-serien Ordförande Persson gick loss. Men vad som skrivs om Keane, van Nistelrooy, Forlán (och hans syster!) får ni läsa själva. Jag kan bara konstatera att jag blev besviken, om än inte förvånad, över det lilla utrymme som Rock of Gibraltar-affären fick. Fergie förminskade den enorma påverkan hans hästfajt fick för United.
Well, well, nu koncentrerar vi oss på Ståuk som enligt Mark Hughes möter United i rätt läge och att laget tappat “sin aura” i och med den gamles pension. Ett utspel som Moyes svarade så diplomatiskt han bara kunde på och ändå samtidigt trycka ner det i halsen på Sparky:
“That might be Mark’s opinion and he’s entitled to that but we’ll wait and see how the game goes on Saturday.
Jag förväntar mig inga större omstruktureringar jämfört med Sociedad. RvP är tillbaka, Fellaini lär få en chans till efter Moyes hårtork och eventuellt är Nani eller Januzaj aktuella för en start även om jag tvivlar på den senares medverkan från början. Däremot tror jag att Smalling Vår nye coach fortsätter gå i vår gamles fotspår och snackade idag om kommande slip ups. Det får gälla alla andra, för ska United kunna på ett mirakulöst sätt vinna ligan krävs att vi drar igång en winning streak på sju-åtta matcher. Med Stoke som utgångspunkt.
Tombolaresultatet:

DDG

Rafael – Jones – Evans – Evra

Nani – Carrick – Fellaini – Kagawa

Rooney – RvP

Eventuellt kan Vidic vara back in contention, men Norwich i veckan som kommer känns vettigare för hans del och då lär även Wilfried äntligen få chansen.

Mark Hughes poängterade att Stoke spelar bättre på bortaplan än hemma, men det säger inte så värst mycket. En titt tillbaka visar att sedan 14 januari 2012 har Stoke spelat 32 ligamatcher på annan plats än Britannia.

Facit:

3 vinster.

11 kryss.

18 förluster.

* Till och med från andra sidan jobbet lyckas Fergie reta upp Liverpoolmanagers. Brendan Rodgers svalde betet med hull och hår.

* Häromdagen noterade bloggen att Patrice Evra skulle ha sagt i fransk tv att han inte tänker förlänga sitt kontrakt med United. Jag skrev då att sista ordet inte var sagt och i dag kom nästa kapitel i det fallet där Evra “klargör” vad som gäller. Under den klockrena rubriken “Evra hopes to stay at United” säger han så här:
“The problem with me is I don’t read the papers so I don’t know what people are saying about me. I had a French interview and I said: ‘It’s personal’ meaning ‘I don’t want to talk about it’.
“Maybe some people [outside] want me to leave the club but that’s not the case. I will answer if somebody wants to talk about my contract because I think it ends after this year but then they have to talk with Manchester United and my agent. Me? I love this club so much.”
“The only thing I can say is it [the French interview] was a big misunderstanding.”
Well, då är allting glasklart, eller hur?
Tbc.
* Rooney firade sin födelsedag med Joe Hart och Ryan Giggs. Att Hart och Rooney är polare förvånar inte, men att Giggs är så pass tjenis med Wayne var en överraskning för mig. Men de kan ju ha en del att snacka om när det gäller händelser utanför planen. Om nu deras respektive går med på sånt snack vid middagsbordet.