Big Sams Ham

En brassetvilling från Petrópolis gjorde det den 29 oktober, i slutminuten. Därefter har det inte hänt på sex timmars spel i liga och CL och det kommer att ha dröjt minst 53 dagar från det senaste spelmålet till nästa. Här kan vi hitta roten till mycket av det onda som drabbat United: Oförmågan att göra spelmål och dominera på Old Trafford. Två segrar på sex senaste i PL är midtable mediocrity-form, inte mästardito. Tre spelmål på åtta hemmamatcher är knappt ens midtable.

Moyes hade en finfin svit som bröts av hans gamla klubb häromveckan. Problemet med den var att det var aningen för många kryss. Nu har han och hans undersåtar tuffat iväg på en resa som bara nått tre stationer, men färden så här långt är idel segrar och idel nollor i kolumnen för insläppta. West Ham i morgon FÅR inte betyda ännu ett onödigt och oavgjort resultat. En förlust är otänkbar, inte bara för att det är den osympatiske Big Sam som i så fall skulle få med sig tre poäng utan även för att det skulle förvandlas till ett hemmafacit som vore alldeles, alldeles fruktansvärt.

Jag räknar cyniskt och kallt med att Rooney saknas och därmed gör Carrick och Nani (hamstring enligt Moyes) sällskap på sidlinjen där även Vidic och Fellaini kan vara. Men med tanke på den på papperet tämligen starka elvan mot Stoke häromdagen är det nästan lika svårt att sia om Moyes elva i morgon som det var i onsdags. De end som är givna är Big Dave (startat 25 av 26 matcher i höst) och Little Pat.

Jag är himla nyfiken på var Rios namn finns i morgon. Han har startat en ligamatch på två månader och satt inte ens på bänken i ligacupen senast. Betyder inte det att han inleder mot West Ham betyder det någonting annat. Kan han verkligen lägga av snart, innan säsongsslut? Ska vi börja misstänka det? Det är kanske inte så uppåt väggarna som det låter att han gör en Neville. Men en start mot moderklubben skulle ganska effektivt ta kål på åtminstone min tes. Jag tror dock inte att han finns med i elvan utan att han kanske i stället läcker den. 

 DDG

Rafael – Smalling – Evans – Evra

Cleverley –  Jones

Valencia – Kagawa – Januzaj/Young

Welbeck

Kort kommentar: Welbeck > Hernandez nio av tio gånger hos Moyes precis som hos Fergie, vilket man kan förstå med tanke på att Welbeck är en mer modern anfallare än Chicharito som tillhör den gamla skolan av rävar i lådor. Om Fellaini är fit, ska han spela från start? Nej, säger jag. I alla fall inte längre av den anledning att han ska få chansen att anpassa sig till Uniteds spel. Spelar han från start utgår jag från att Moyes tycker att han är den bäste eller näst bäste innerfältaren som finns tillgänglig.

Ingen stor utmaning, visserligen, men ändå.

Ashley kan utmana om en vänsterytterplats, inte så mycket för sin första timme som för sin sista del av matchen. Man ska inte underskatta vad 1+1 kan betyda för självförtroendet. Mot Rios och Carras gamla klubb kan han kanske få sin sista chans att visa att han är en Unitedspelare (vilket han dock inte är).

* Tack och lov vann ju The Argie Troll nytt kontrakt åt just WH i Manchester för bara sex år sedan, så det är ingen svit av värde som kan brytas även om den som nu kommenterar garanterat kommer att upplysa er om den matchen.

* Hull borta på annandagen – då bör Carrick vara tillbaka. Sex veckor (nästan) på dagen sedan Uniteds meddelande om att han skulle missa ”mellan fyra och sex veckor”.

* Om sisådär tio-elva dagar öppnar fönstret igen. Bloggen ska någon dag framöver önska och bestämma vad som kommer till Carrington under januari.

Ge er till tåls!

* Alexander fortsätter att hålla låg profil efter sin pensionering.

* Ravel Morrison åter på Old  Trafford i morgon alltså. Läge att applådera honom om han gör mål och inte firar? Är det inte så man gör?

* Unitedpojkarna har sedvanligt varit på sjukhus i hemstaden för att besöka barn och ungdomar som skulle kunna haft det lättare än de har. Alltid gripande och glädjande på samma sätt.

uni7

uni6

uni5

uni4

uni3

uni2

uni1

* En gammal Unitedlirare har träffat ingen mindre än Patrick Ekwall. Dags att kolla in fredagsunderhållningen således.