Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Return of the terraces

unfsdfs
FA-cuphelg i England. Det struntar jag i, jag har aldrig hållit FA-cupen särskilt högt. Några som jag däremot fortfarande har höga tankar om är en brokig skara nationaliteter som tog ett flygplan från London till Dubai häromdagen. Det märkliga med det här är att det är som att United för tillfället är bortglömt där borta. Topp fyra ska mötas sinsemellan i världens mest överskattade cup medan RvP & co är på semester – och då bryr sig britterna mer om när Mourinho på typiskt Mourinhomanér (anledninge till att Sir Bobby inte ville ha honom) går all in mot Wenger och kallar honom en ”specialist in failure” än om att Alex Büttner instagrammar från mellersta östern.
Men helt tyst är det givetvis inte. Det kan det inte vara när en klubb har drygt 0,6 miljarder fans. Det mest intressanta som går att hitta i myllan är Where’s Eds senaste utspel om safe standing på Old Trafford:
”Ed Woodward confirmed that the club now supports the principle of safe standing, and will argue for it at pertinent meetings.” säger en källa till Daily Mail (I know, men i ett sånt här fall kan inte ens Mail faila).
Med tanke på att bortasupporten varit en av få ljusglimtar under säsongen – usch, det är nästan lite pinsamt att behöva lyfta fram en sån självklar faktor som positivt – vore det mycket önskvärt om klubbens egna arena kunde koka lika mycket och ståplats skulle bidra en hel del till att räkmackepubliken skulle marginaliseras aningen i alla fall. Sångsektionen har, vad jag förstått, varit mycket lyckad och en utveckling av den tillsammans med safe standing skulle få oss att gilla Glazers 0,001 promille mer. Samtidigt ser de förstås en tänkbar ökning i intäkter tack vare detta så den tusendelens promilleökningen kan bli kortvarig.
Politik och pengar rules the world.
* Annars är det som sagt ganska tyst om tänkta nyförvärv (Gündogan var visserligen omnämnd häromdagen), tänkbara ersättare till Moyes, myteri i omklädningsrummet and so on. I stället är det Uniteds egen Pravda som får bjuda på dagens snack: Och Wayne Rooney – mannen som spås bli kapten i klubben i sommar – är som vanligt befriande frispråkig:
“Coming to Arsenal any time and getting a point is always a good result. You have to take confidence from it. We’ve been stop-start for most of the season, but we hope we can build on this. We have a bit of a break before our next game now and hopefully we can prepare well and kick on for the big matches coming up.”
Pressarna har stoppats så snabbt det bara är fysiskt möjligt.
* Michael Carrick har startat 212 matcher (spelat i 233) sedan höstsäsongen 2008. Under den här tiden har han träffat mål med 57 avslut. Det är i genomsnitt ett var fjärde match. Nu är ju inte Carrick en offensiv mittfältare, ingen Rooney, men grabben har ju ett riktigt bra skott (minns Roma!) så det är någonting som BORDE gå att utnyttja mycket mer. Men innermittfält och långskott är ingen kombo som verkar fungera utan Paul Aaron. Tyvärr.
Det skulle ha gått att värka fram åtminstone en handfull mål ytterligare från Carricks sida. Han gjorde 17 under sina första fyra säsonger, om än i en mer framskjuten position, och har följt upp det med 5 på sina fyra senaste.
Mittfältsmål överlag är hårdvaluta nowadays och bör vara en av nyckelkvalitéerna Moyes letar efter under sina semesterresor under våren och sommaren.
* Crystal Palace på bortaplan först om nio dagar. Dags att ladda för ännu en nystart i jakten på en åttondeplats. För det är dit vi måste sikta om vi vill vara helt hundra på att missa EL. Chef Österdahl uppmärksammade mig på att om två topp 6-lag går till final i FA-cupen, samtidigt som city tar hem ligacupen, så får sjuan också lira i Europa.
Me not want that.
* Luis Suarez är som alltid Luis Suarez. Han gjorde inget fel mot Patrice Evra och det är så ytterst sorgligt att höra en så inskränkt människa.
“The case with Evra was all false. I was accused without proof.
Den mannen är ett under av förnekelse. Liksom fansen är när det kommer till Steven Gerrard – och just Luis.
* By the way – Rutgerus is back!

Den bäste fox in the box som spelat at Old Trafford får aldrig glömmas.
* För övrigt anser jag även i dag att någon måste ställa Moyes mot väggen i frågan om Dat Guy.