3-5-2 blev 4-4-2 blev 4-5-1 som blir … Fella-Wilson

3-5-2 funkade inte alls. 4-4-2 i en diamantform funkade bättre. 4-5-1 har givit två poäng på tre matcher. Det heter att man inte ska stirra sig blind på formationer och siffror i en taktik, men det går inte att bortse från följande faktum: Ángel Di Maria trivs inte alls lika bra på en kant som mer centralt. Och i en 4-5-1 hamnar han alltför ofta i periferin där han absolut inte hör hemma. Det kan ju inte bara vara vi lekmän på läktaren och framför tv:n som ser detta, utan även någon eller några i Manchester Uniteds ledarstab. Så tänker Louis van Gaal fortsätta i de senaste matchernas hjulspår och låta argentinaren göra så lite skada som möjligt längs sidlinjen eller flytta in honom där det händer? Eller snarare: Varför i helvete skulle han göra det?

Med Robin van Persie lika kall som han var het för ett par år sedan, Wayne Rooney inte alls i slag som toppforward (enligt Aloysius), Welbeck såld och Falcao skadad är det inte särskilt uppseendeväckande att holländaren nu funderar på att kasta in James Wilson från start på lördag. Frågan är om han får Robin van Persie som sällskap eller om han tar Robin van Persies plats.

Senaste ädelstensuppställningen innehöll kvartetten Blind, Valencia, Di Maria och Mata. Gången dessförinnan var det Blind, Herrera, Di Maria och Rooney som hängde bakom två toppforwards och den fyran ser jag gärna på lördag. Med … Fellaini-Wilson längst fram.

Afrotanken kan inte agera sittande mittfältare oavsett om han själv tycker det eller känner sig bäst där. Det har vi sett alltför många bevis på. Han är för långsam, klumpig och har ett märkligt tillslag på bollen – det är ofta han står för ”orena” passningar – som gör att hans egenskaper straffas där. Däremot, åt andra hållet, är han oberäknelig för motståndarna, för medspelarna och för sig själv på ett lyckligtvis mer positivt sätt. Det har vi sett några bevis på de senaste veckorna. Med en klassisk big guy-small guy-uppställning ges Uniteds anfallsspel en annan dimension som kan vara värd att testa. För det är inte så att Uniteds miljardsatsning i offensiven resulterat i ett överflöd av mål – både Southampton och West Ham har gjort fler – och med en helt ny duo prövas nya sätt. Med ett United i ständig omvandling sedan den gamles avsked är det här inte någonting revolutionerande.

Följden av Fellani-Wilson på topp kan bli:

1) Långboll slash inlägg på Fellaini, bröstnedtagning och pang.

2) Långboll på djupledslöpande Wilson, pang.

3) Inlägg mot Fellaini, motståndarna gör misstaget att tro att afrotanken är bra i luften, bollen går över alla till Wilson och pang.

Palace kommer garanterat att göra mål på Old Trafford, det är upp till United att göra fler.