32 månader kvar

”Is that Anderson?!”

Louis van Gaal upprepade i dag sin reviderade uppskattning på hur lång tid det kommer att ta att återuppbygga det Manchester United som raserades snabbare än Cathy Ferguson hann ångra sitt beslut. Revideringen är monumental. Det är inte så att han gick från tre månader till fem-sex månader eller ens ett år – nej, han ökade på tidsperspektivet med över 1000 procent. Det kan vara så enkelt att han använder sig av sin kontraktstid för att det är den tid han känner sig ”säker” på och att han innerst inne inte tror att det ska behövas så ofantligt lång tid för att United ska kunna utmana om ligatiteln igen. För oss fans känns det oändligt att behöva vänta till våren 2017 innan det blir en titelstrid igen, men det är ju det scenario som vår manager målar upp och då ska vi vara lydiga och lyssna.

Eller?

Ponera att vi får in ett par mittbackar av hög klass, en innermittfältare, en högerback och en anfallare i de närmaste två fönstren. Ska det verkligen inte gå att vara en titelkandidat redan till 2016? Jo. Och garderingen med 36 månader från van Gaals sida håller förstås inte så länge om inte tempot på förbättringsfasen snäppas upp. Kistan med förtroende är inte outtömlig även om det fortfarande finns ett skapligt lager att skopa ur. En förutsättning för att det inte ska minska alltför fort är att lag som Crystal Palace avfärdas någorlunda övertygande på hemmaplan oavsett hur många mittbackar som gått i pension.

Crystal Palace, ja. Ännu ett av dessa töntiga lag som inte har minst en handfull spelare skadade – yes, du med Mourinho – står på agendan på den sjukt ovanliga 15-kickoffen en lördag. Och morgondagens lag består som även ni utan raketforskningsutbildning redan förstår av tionde backlinjen på tolfte starten. En bidragande faktor till detta är att den icke raketforskningsstuderande mittbacken med initialerna CS såg till att vara otillgänglig i morgon, trots att han – vad vi vet – inte är skadad.

Som jag skrev häromdagen hoppas jag att Fellaini-Wilson prövas i morgon även om jag inte när mer än mycket små förhoppningar om att detta blir fallet. Januzaj kan mycket väl få ytterligare en chans, denna gång i en mer central roll, och sno platsen framför young James. Men om jag var tränare för United, helt utan inblick i spelarnas day-to-day work skulle jag plocka följande elva:

DDG (24 år i dag!)

Rafael – Carrick – McNair – Shaw

Blind – Herrera – Di Maria – Rooney

Fellaini – Wilson

* OBS! GLÖM INTE!

Ni har till och med söndag på er att vinna nya Football Manager som släpptes idag! Kolla instruktioner här! 

* Jag blev – blir – lite orolig när Aloysius lägger till brasklappen ”I think” efter 3-årsmålet. Måste vara ironiskt?

* Ni vet om att Ashley Young inte är uppsatt på physioroom.com, va?

* Och så avslutar vi med att konstatera att Uniteds Unicefgala häromkvällen samlade ihop till nästan en Wayne Rooneysk veckolön.