Amy Turner

Försvararen Amy Turner spelade för Manchester United från 2018 till 2021. Hon gjorde 4 mål på 67 matcher för klubben och vann Women’s Championship 2019.

Född i Sheffield sommaren 1991, spelade Amy Turner i unga år både för Sheffield Wednesday och Sheffield United. Det var emellertid i Doncaster Rovers Belles som hon, 16 år gammal, gjorde seniordebut.

Turner flyttade sedan till USA, för ett par år på Hofstra University. Hon återvände därefter till Doncaster, för att spela i den första upplagan av Women’s Super League. Framgångarna uteblev och Turner fick besked om att hon inte var tillräckligt bra.

Det blev fri transfer och flytt till Leeds. Karriären fortsatte sedan i Sheffield FC. Genombrottet skulle komma då hon 2013 flyttade till Lincoln City. Snart var det dags för en ny flytt, den här gången för att klubben flyttade och blev Notts County.

Turner fick landslagsdebutera i mars 2015, sedan Casey Stoney lämnat återbud på grund av skada.

När Notts County upplöstes våren 2017 flyttade Turner till Liverpool. Debuten dröjde länge, då hon rehabiliterade en allvarlig knäskada. Först i januari 2018 gjorde hon sin första match för Liverpool. Ett halvår senare skrev hon på för Manchester United.

Under debutsäsongen i United var Turner given i mittförsvaret. När Alex Greenwood saknades var det Turner som vikarierade som lagkapten. Under andra säsongen i klubben fick hon inte riktigt lika mycket speltid och hon fick även finna sig i att ofta spela högerback.

Säsongen 2020/21 var Turner emellertid tillbaka som ordinarie mittback i United.

Det blev hennes sista säsong i United. Sommaren 2021 flyttade hon för andra gången till USA, den här gången för spel i Orlando Pride.

Spelarkaraktär

Amy Turner spelar primärt som mittback men hon kan även användas som högerback. Hon är en aggressiv spelare som är bra på att tackla. Samtidigt är hon en spelskicklig försvarare med fint passningsspel.

Rekommenderad läsning

 • De som försvann

  De som försvann
  pixlr

 • Damerna: Amy Turner, Hartley, Roberts, Smith, Palmer och Green

  Damerna: Amy Turner, Hartley, Roberts, Smith, Palmer och Green

 • Officiellt: Amy Turner klar för Orlando Pride

  Officiellt: Amy Turner klar för Orlando Pride

Senaste artiklarna om Amy Turner

 • De som försvann

  De som försvann
  pixlr

 • RIP Manchester United Women

  RIP Manchester United Women

 • Officiellt: Amy Turner klar för Orlando Pride

  Officiellt: Amy Turner klar för Orlando Pride

 • Finalen avgör målvaktskampen; Turner och Maguire prisade; 42 minuter Fergie

  Finalen avgör målvaktskampen; Turner och Maguire prisade; 42 minuter Fergie

 • Solskjaers presskonferens; Nio Superligaklubbar straffas och de andra svarar

  Solskjaers presskonferens; Nio Superligaklubbar straffas och de andra svarar

 • Officiellt: Nytt kontrakt för Amy Turner

  Officiellt: Nytt kontrakt för Amy Turner

Biografin uppdaterad i juni 2021 (kan uppdateras då fakta ändras, ska uppdateras senast då spelaren avslutar sin karriär).