Siobhan Chamberlain

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Målvakten Siobhan Chamberlain var Manchester United-spelare 2018 till 2020. Hon gjorde 27 matcher för klubben och vann andradivisionen 2019.

Född i London skulle Siobhan Chamberlain, som i unga år var gymnast, inleda fotbollskarriären i hemstaden. Karriären inleddes Chelsea innan hon 2003 flyttade till nyblivna mästarlaget Fulham. Det blev bara ett år par i Fulham innan flyttlasset gick vidare till Birmingham.

Under tiden i Birmingham fick Chamberlain göra sin a-landslagsdebut. Hon hade dessförinnan gått vägen via de olika ungdomslandslagen. I landslaget har hon mestadels varit reservmålvakt men hon har gjort ett stort antal landskamper. Chamberlain har bland annat vaktat målet i kvartsfinaler i både VM och EM.

Flyttlasset gick 2005 vidare till Bristol Academy (nu Bristol City). Ett par år sedan flyttade hon igen, nu hem till Chelsea. Därefter väntade en flytt över Atlanten, för ett halvår i Vancouver Whitecaps.

När hon sedan vände hem blev det en andra sejour i Bristol och därefter en flytt till Arsenal. Efter en sväng i Notts County på lån fortsatte Chamberlain karriären med några år i Liverpool.

Sommaren 2018 skrev Siobhan Chamberlain så på för Manchester United. Under sin första säsong i klubben var hon det givna förstavalet i mål och hon hjälpte United att vinna Women’s Championship.

Chamberlain blev sedan gravid, varför hon säsongen 2019/20 arbetade som ledare i klubben.

Sommaren 2020 lämnade hon United, sedan hon kommit överens med klubben om att avsluta kontraktet. Efter en tids träning i en ny klubb valde hon så att avsluta spelarkarriären.

Spelarkaraktär

Chamberlain är en mycket erfaren målvakt. I United fungerade hon som mentor för de talangfulla målvakterna Fran Bentley och Emily Ramsey.

Rekommenderad läsning

 • Damerna: Chamberlain, Ramsey, Bentley, Harris och Greenwood

  Damerna: Chamberlain, Ramsey, Bentley, Harris och Greenwood

Senaste artiklarna om Siobhan Chamberlain

 • Officiellt: Siobhan Chamberlain lämnar Manchester United

  Officiellt: Siobhan Chamberlain lämnar Manchester United
  chamberlain

 • Pogba stannar hemma; United anmäler The Sun; Chamberlain fick en dotter

  Pogba stannar hemma; United anmäler The Sun; Chamberlain fick en dotter

 • Mittback på ingång; dagens Lukaku; Rojo överväger att lämna; målvakten gravid

  Mittback på ingång; dagens Lukaku; Rojo överväger att lämna; målvakten gravid
  rojo

 • Chong och Greenwood från start; uppflyttat damlag säsongsavslutar; VM-spel för Dalot

  Chong och Greenwood från start; uppflyttat damlag säsongsavslutar; VM-spel för Dalot

 • Transfersurr; Comeback för Fletcher?; Unitedspelare prisade

  Transfersurr; Comeback för Fletcher?; Unitedspelare prisade

 • Matchrapport: Manchester United - Leicester 6-1

  Matchrapport: Manchester United - Leicester 6-1
  smith

Biografin uppdaterad i september 2020 (uppdateras vid behov).

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2020 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS