Dean Henderson

Målvakten Dean Henderson, född i mars 1997, är en Manchester United-produkt.

Målvakten Dean Henderson hämtades till Manchester United från Carlisle United när han var 14 år gammal. Säsongen 2013/14 etablerade han sig i juniorlaget. Ett par år senare fick han för första gången prova på spel i U21, även om speltiden då blev sporadisk.

I januari 2016 fick Henderson för första gången prova på seniorfotboll då han blev utlånad till Stockport County. Under en skadekris i United återkallades han från lånet. Han fick sitta på bänken för United i FA-cupen mot Shrewsbury i februari 2016. Han återvände sedan till Stockport på lån under säsongsavslutningen.

På deadline day 2016 gick Henderson till Grimsby på ett halvårslångt lån. Henderson imponerade i Grimsby och lånet förlängdes för att gälla säsongen ut. Efter en skada på Joel Pereira återkallades Henderson till United för att agera tredjemålvakt.

I maj 2017 var han reservmålvakt för det engelska U20-landslag som vann VM-guld.

Inför säsongen 2017/18 gick Henderson till Shrewsbury på ett säsongslångt lån. Henderson gjorde succé Shrewsbury och utsågs till bästa målvakt i League One.

Efter succén i Shrewsbury belönades Henderson med nytt kontrakt i United. Därefter gick han återigen på ett säsongslångt lån, den här gången till Sheffield United. Målvakten gjorde återigen succé och han var en starkt bidragande orsak till att Sheffield United blev uppflyttade till Premier League.

Sommaren 2019 skrev han återigen på ett nytt kontrakt för United och så lämnade han igen för Sheffield United på ett säsongslångt lån. Den här gången för spel i Premier League.

Återigen gjorde han succé och sommaren 2020 signerade han återigen ett nytt kontrakt. Den här gången stannar han i klubben för att konkurrera med David de Gea om platsen som ordinarie målvakt. Henderson gjorde sin a-lagsdebut i ligacupmatchen mot Luton den 22 september 2020.

Säsongen 2019/20 var Henderson regelbundet med i den engelska landslagstruppen. Per september 2020 väntar han emellertid på sin debut.

Spelarkaraktär

Dean Henderson är en reflexsnabb målvakt med bra fötter. Han har ett enormt självförtroende och han har potentialen att bli en världsmålvakt.

Rekommenderad läsning

 • Lånekollen: Säsongssummeringen

  Lånekollen: Säsongssummeringen
  mu_oldtrafford_ne

 • Adepterna: Fosu-Mensah, Henderson, Riley och Varela

  Adepterna: Fosu-Mensah, Henderson, Riley och Varela
  mu_oldtrafford_ne

Senaste artiklarna om Dean Henderson

 • Woodward grejar Sancho; Trippier blir dyr; Damspelare på väg in

  Woodward grejar Sancho; Trippier blir dyr; Damspelare på väg in

 • Heaton uppges klar; Uniteds skambud på Trippier; Henderson lämnar EM-truppen

  Heaton uppges klar; Uniteds skambud på Trippier; Henderson lämnar EM-truppen

 • EM-kollen: James lovande mot Schweiz och Rashford involverad mot Kroatien

  EM-kollen: James lovande mot Schweiz och Rashford involverad mot Kroatien

 • Inför: Unitedspelarnas EM och Copa América

  Inför: Unitedspelarnas EM och Copa América

 • Manchester United Power Rankings, säsongen 2020/21

  Manchester United Power Rankings, säsongen 2020/21

 • Muss spelarbetyg 2020/21: Målvakter och manager

  Muss spelarbetyg 2020/21: Målvakter och manager

Biografin uppdaterad i september 2020 (uppdateras på säsongsbasis). Statistiken uppdateras efter varje match.

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS