Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Charlton Athletic – Manchester United

I den senaste matchen mot Chelsea visade vi den vilja och moral som tog United till en mängd framgångar under 90-talet, det var Alan Smith som visade vägen och det var Roy Keanes ande som vilade över Old Trafford. Imorgon när vi gästar The Valley är det bara att hoppas på att samma vilja och krigarinstinkt präglar matchen för det behövs så väl för att besegra vår motståndare, Charlton Athletic.

Charlton är ett lag som gått oväntat bra under säsongen och ligger idag på 8:e plats, endast två poäng från United. Imorgon gäller alltså precis samma förutsättningar som senast. Med tanke på årets inledning finns det inga matcher som är viktigare än andra, det finns bara en regel; Seger i varje match. Och nu känns det verkligen som om vi kan vara på gång, att vi kanske lyckats hitta formen för vinsten mot Chelsea imponerade. Den var otroligt viktig, inte bara för att ta igen poäng på Chelsea utan således för att bevisa att vi kan slå Englands, tja kanske världens bästa lag!

För United gäller det att hålla ögonen på Darren Bent. Charltons skyttekung har gjort hela 7 mål hittills under säsongen. Eftersom Charlton spelar en 4-5-1 uppställning borde det inte vara några större problem för Uniteds rutinerade backar att ta hand om Bent. Däremot får vi se upp med deras mittfält som kommer smyga upp kring kanterna. Framförallt då den danske mittfältaren Dennis Rommedahl.

Positivt för United är att Gary Neville fått speltid med reservlaget och sitter förmodligen på bänken imorgon. Comebacken sker med största sannolikhet mot West Ham nästa vecka. Osäkert är dock om Ruud van Nistelrooy är spelklar efter att ha skadat ett revben under en träning med det holländska landslaget i helgen.

Det största frågetecknet kring matchen är då anfallspositionen. Att spela med tre mittfältare mot fem vore dumt och antagligen väljer Ferige att spela en vanlig 4-4-2 uppställning. Men vem spelar anfallare tillsammans med Rooney? Förmodligen Ji-Sung Park eller Giuseppe Rossi.

Trolig laguppställning (4-4-2): Van der Sar
Brown, Ferdinand, Silvestre, O´Shea
Fletcher, Smith, Scholes, Ronaldo
Park, Rooney

Imorgon hoppas jag verkligen på en hyllning till Roy Keane, vår ledare och legend. Nu, imorgon och för evigt. Det är han värd!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]