Om Muss och MUSCS

Manchester United Swedish Supporters, Muss, är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige. Muss är en del av Manchester United Supporters Club Scandinavia, MUSCS, som är den officiella supporterklubben i Skandinavien.

Muss existerar för att göra det roligare att vara supporter till Manchester United i Sverige. Muss existerar som den svenska avdelningen av MUSCS. Således finns det inget separat medlemskap för Muss – svenska medlemmar i MUSCS blir automatiskt medlemmar i Muss.

BLI MEDLEM

Resor

Muss huvudsakliga uppgift är att arrangera supporterresor (Muss.se/resor). Varje säsong arrangerar vi ett antal (minst sex, normalt fler) mycket uppskattade resor till Manchester för att se Manchester United spela på Old Trafford.

När man reser med Muss ingår boende och matchbiljett samt svensk reseledare. På plats i Manchester arrangerar vi diverse aktiviteter för den som vill. Vi går på restaurang och fixar pubrundor. Ibland åker vi till orter i närheten av Manchester för att se på Uniteds reserver eller juniorer eller annan engelsk fotboll, i såväl lägre divisioner som i Premier League. Det händer att vi besöker bryggerier och går på konserter. Vi ordnar givetvis med rundtur på Old Trafford och framför allt fixar en ordentlig uppladdning inför varje resas höjdpunkt – matchen.

Som medlem i supporterklubben har du möjlighet att ansöka om att köpa matchbiljett till samtliga Uniteds matcher. Detta gör man på den skandinaviska supporterklubbens huvudsida United.no.

Läs mer om Muss fantastiska supporterresor här »

Supporterträffar

I Sverige arrangerar Muss, på regelbunden basis, supporterträffar tillsammans med våra fantastiska lokalavdelningar. På supporterträffarna ser vi en match tillsammans på en pub. Ibland lottar vi ut en Muss-resa i samband med träffarna och ofta ordnar vi en quiz med vackra Muss-souvenirer till pris. I tillägg till detta har vi ofta, beroende på tid och plats för träffen, någon annan rolig aktivitet.

Vi vill bygga gemenskap mellan supportrar i samma stad och vill på sikt ordna mindre och enklare träffar men på mer frekvent basis.

Mer om våra lokalavdelningar hittar du här »

Souvenirer

Muss har genom åren tagit fram ett antal exklusiva souvenirer. Vårt sortiment, som ständigt utökas, består idag bland annat av flera olika t-shirts, mössor, halsdukar, pins och ölglas. Vi satsar kvalitativa och stilrena produkter.

Muss-shoppen hittar du här »

Muss

Manchester United Swedish Supporters bildades 2003 av Kent Yxell, Claes Höglund, Johan Nilsson och Jamie Ravenshear. Muss fungerar som den skandinaviska supporterklubbens (MUSCS) filial i Sverige och arbetar för att stärka gemenskapen mellan svenska Unitedsupportrar.

Information om vilka som sitter i Muss styrelse hittar du här »

De svenska supportrarna är i minoritet i MUSCS som med mer än 40 000 medlemmar är Skandinaviens största supporterklubb – antalet svenska medlemmar understiger dock 2000. Muss finns därför till för att vara de svenska supportrarnas röst i supporterklubben.

Då medlemsfördelningen ser ut som den gör har Muss fördelen av att kunna arbeta som den förhållandevis lilla och gemytliga supporterklubben i Sverige samtidigt som stora MUSCS tillför en oerhörd tyngd i kontakten med Manchester United.

Ju fler vi blir, desto mer kan vi göra för våra medlemmar. Bli medlem i supporterklubben, medlemskap i Muss ingår!

BLI MEDLEM

Hjälp Muss

Om du känner att du vill hjälpa till med något är du varmt välkommen att kontakta oss.

MUSCS

Manchester United Supporters Club Scandinavia, MUSCS, är vår huvudförening. MUSCS hittas på internet på United.no, där man också administrerar medlemskapet i supporterklubben. På United.no kan du också studera föreningens stadgar.

Informationsblad

Vi har tagit fram ett informationsblad i PDF-format om supporterklubben. Om du vill använda detta för att hjälpa till att sprida information om supporterklubben blir vi jätteglada!

Informationsbladet hittar du här »

Frågor på det?

Kontakta oss.

Mer information

BLI MEDLEM

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS