Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester i sorg idag

Roy Keane har lämnat Manchester United, och det med omedelbar verkan. Vår kapten, ledarfigur och allt igenom store ledare finns inte längre kvar i klubben. United-fans är i chock, en ny era måste inledas utan Keane.

Idag kom ett chockbesked fårn den officiella hemsidan. Roy Keane och Manchester United har beslutat att gå skilda vägar med omedelbar verkan. Det är efter s.k “mutual consent”, d.v.s att båda parter beslutat det, men alla vet att detta inte är hela sanningen. Keane och Sir Alex har ryktats att inte ha dragit jämnt den senaste tiden, Keane’s uttalande på MUTV (som stoppades) för några veckor sedan kan ha fått bägaren att rinna över på Sir Alex fär gott, vi lär nog inte få veta.

Avtalet mellan Keane och United går i korthet ut på att Keane tillåts att skriva på ett längre kontrakt med vilken klubb han vill. Hans kontrakt med United hade gått ut i sommar, klubben ville inte förlänga det med mer än ett år (om ens det), avtalet gör alltså att Keane kan förlänga sin spelarkarriär ytterliggare.
Även en “testimonial” match har erbjudits Keane efter dennes 12,5 år i klubben.

Följande finns att läsa på www.manutd.com:

Sir Alex Ferguson: “Roy Keane has been a fantastic servant for Manchester United. The best midfield player in the world of his generation, he is already one of the great figures in our Club’s illustrious history. Roy has been central to the success of the Club in the last 12 ½ years and everyone at Old Trafford wishes him well in the rest of his career and beyond”

David Gill: “Roy has been a towering figure at the Club for over a decade. His dedication, talent and leadership have been qualities that have marked him out as one of the true greats. On behalf of everyone at the Club, we wish him every success in his future career.”

Roy Keane: “It has been a great honour and privilege for me to play for Manchester United for over 12 years. During my time at the Club I have been fortunate to play alongside some of the best players in the game and in front of the best supporters in the world. At all times I have endeavoured to do my best for the management and the team.

“Whilst it is a sad day for me to leave such a great Club and Manager I believe that the time has now come for me to move on. After so many years, I will miss everyone at the Club.

“I send my best wishes for the future to the management, players, staff and supporters of the Club.”

En epok har gått i graven, en ny måste nu påbörjas. Roy Keane har varit en av världens bästa mittfältare under en period av 7-8 år. Framför allt perioden mellan 1997-2001 var han helt outstanding, ingen mittfältare i Premier League kom upp i hans klass då. Han var synonymt med United i mycket, en fantastisk lagkapten och ledare.

Låt oss hoppas att en sådan spelare som Keane kommer att hylla på alla möjliga sätt på Old Trafford framöver. Om han inte blir det så lär ingen bli det.

Roy Keane, Manchester United 1993-2005


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]