Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför West Ham – Man Utd

United reser i morgon till London och Boleyn Ground för match mot West Ham. I hemmalaget finns 2 gamla United-bekantingar i Roy Carroll och Teddy Sheringham.

När United i morgon möter West Ham på Boleyn Ground i London så är det efter en av de värsta veckorna i klubbens historia. Roy Keane’s försvinnande glädje ingen, definitivt ingen supporter till klubben i alla fall, med hans bortfall så försvann också en stor del av klubbens hjärta.
Matchen i tisdags mot Villarreal var heller inget att skriva hem om, när ett lag försöker anfalla men inte klarar att dyrka upp betongförsvaret så blir matchen fruktansvärt tråkig att se på. För första gången på mycket länge var jag väldigt nära att somna till en United-match, det brukar normalt bara hända när en viss konkurrent spelar.
Som om det inte vore nog så gick en av tidernas bästa spelare bort i fredags, George Best’s tuffa liv ändades då till stor sorg för United och dess supportrar. De flesta förstår nog inte Best’s storhet som fotbollsspelare, det räcker dock att så här dagarna efter läsa hyllningar från andra storspelare, såsom Pele och Maradona bl.a, för att ha någon som helst aning. Att alla helgens matcher i England inleds med en tyst minut säger också en hel del. Best var STOR som spelare, ENORM.

Hemmalaget West Ham har en liten skadelista, endast Nigel Reo-Coker är borta. Det innebär alltså att Roy Carroll är tillbaka, gamle United-målvakten vill säkert visa Sir Alex att han hade fel som inte satsade på honom fullt ut, räkna med att Carroll står i målet istället för Shaka Hislop. David Bellion, utlånad från United, får inte spela enligt Premier League’s gällande regler.Annars är alltså laget ordinarie, vilket bör innebära följande lag:

Carroll
Repka, Ferdinand, Gabbidon, Konchesky
Benayoun, Dailly, Mullins, Etherington
Sheringham, Harewood

Bänk: Hislop, Collins, Newton, Noble, Zamora

United hade alltså stora problem att hitta en lösning på Villarreal’s försvarsspel i tisdags, inte ens Rooney lyckades. Att det saknas en kreatör centralt på mitten kan en blind höna se, därför måste målen komma efter spel på kanterna. Där finns kreativiteten, beroende på vem som spelar där givetvis.
Saknas i morgon gör Quinton Fortune (ljumskar), Gabriel Heinze (knä), Ole-Gunnar Solskjaer (knä) och Ryan Giggs (käke) p.g.a skador. Gary Neville och Louis Saha är båda med i den preliminära truppen, båda spelade ju i veckan både med reserverna och inhopp i Champions League. Neville startar trolien, frågan är bara på vems bekostnad, Wes Brown har varit bra på högerbacken så det vore fel att ta ut honom. John O’Shea är väl den som varit “sämst” av de där bak, men även han har varit fullt godkänd. Saha gjorde ett piggt inhopp mot Villarreal och bör återfinnas på bänken.
Intressant att nämna i sammanhanget är att både Cristiano Ronaldo och Ruud Van Nistelrooy står på 4 varningar vardera. Om reglerna säger (vet inte säkert) att en spelare blir avstängd direkt då de fått 5 varningar så bör båda ta vars en i morgon, i så fall är de avstängda mot W.B.A. i Ligacupen i veckan.

United:
VDS
Neville, Ferdinand, Brown, Silvestre
Park, Smith, Scholes, Ronaldo
Rooney, RVN

Bänk: Howard, O’Shea, Fletcher, Saha, Rossi


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]